PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=458296}

Kwarantanna

Quarantine
2008
4,9 19 tys. ocen
4,9 10 1 18530
3,8 9 krytyków
Kwarantanna
powrót do forum filmu Kwarantanna

Kolejny niepotrzebny remake

użytkownik usunięty

Amerykanie to mają niezły tupet... Najpierw pozazdrościli Azjatom horrorów, a teraz biorą się za Europę? Dla mnie ten film to strata czasu. Na półtorej godziny filmu tylko w dwóch scenach poczułem strach, a w hiszpańskim oryginale - przez ponad godzinę trzęsłem się ze strachu.
daję 2/10 - za główną bohaterkę i kilka nowych scen, oraz te w których się wzdrygnąłem.
ogółem o filmie? - porażka. obejrzyjcie najpierw [REC], a później jak zechcenie

użytkownik usunięty

*zechcecie

użytkownik usunięty

no i jeszcze coś na zakończenie - po tym jak Hiszpanie zrobią sequel [RECa], mam nadzieję że amerykanie nie zrobią tego samego.

ocenił(a) film na 10

"Kwarantanna" jest dużo lepsza!

użytkownik usunięty
TheDayTheEarthStoodStill

dla kogoś, kto ma małe pojęcie o horrorach

ocenił(a) film na 10

"Kwarantanna" przeraziła mnie bardziej

użytkownik usunięty
TheDayTheEarthStoodStill

jesteś jednym z niewielu

użytkownik usunięty
TheDayTheEarthStoodStill

a z resztą, skoro tak stawiasz sprawę, to powiedz co takiego w "Kwarantannie" było straszne, co w [Recu] nie było.

ocenił(a) film na 10

poprostu "Kwarantanna" spodobała mi się bardziej i jakoś tak mnie bardziej przestraszyła

TheDayTheEarthStoodStill

według mnie Rec się nie umywa do Kwarantanny i tak uważają wszystkie osoby, które wraz ze mną oglądały obydwa filmy. W Recu jest za duża zadyma i momenty, które miały straszyć, są o wiele mniej straszne niż w Kwarantannie. Głowna aktorka również bardziej naturalna. Do tego widzimy chociaż przez moment operatora, no i ta przerażająca Pani Espinoza. W Recu Conchita nie wywarła na mnie żadnego wrażenia.

ocenił(a) film na 10
Binula

ciszę się że jest choć jedna osoba której Kwarantanna podobała się bardziej :) Ja także uważam że Kwarantanna jest lepsza i zasługuje na znacznie większą ocenę. binka1983 jaką ty dałaś Kwarantannie ocenę ??

TheDayTheEarthStoodStill

jeszcze nie dałam, niemniej Kwarantannie dałabym 9, Recowi 7. Pozdrawiam:-)

Amerykanie zrzynają od wszystkich, ponieważ nie mają pomysłow na dobry horror. Tak naprawde z jedynych kopii jakie wykonali (od Japończyków, Tajlandczyków itd. i na Hiszpanach kończąc ;]) to "Ring", wydaje mi sie, iz byl to jedyny remake lepszy od oryginalu. Poza tym wszystkie inne to tylko glupie kopie, ale nie ma sie co dziwic, w końcu Amerykańce wszystko zrobią dla hajsu;] Może doczekamy sie Remake'ów polskich filmów xd

kawka1990

drugi remake lepszy od oryginału to Kwarantanna. Pozdrawiam:-)

ocenił(a) film na 10
Binula

blinka1983 :*cmok ;):)

TheDayTheEarthStoodStill

<robisięczerwona>:-)

ocenił(a) film na 2
Binula

Jakie to słodkie o.O

xDrejzler

też tak uważam:-)

Binula

właśnie przymierzam się do tego filmu oglądałem reca i nie wiem czy oglądać jego kopie polecacie?

ocenił(a) film na 10
yoqu

Ja Polecam! Mi się spodobał bardziej. Lepsze efekty, aktorstwo i wogóle wszystko lepsze.

Binula

teraz juz wiemy z jakim poziomem kinomanów mamy doczynienia - born to be usa monkey - ehh...
Reasumujac - jak mozna dać filmowi - remake - którego scenariusz opiera się na twórczości Hiszpańskiego scenarzysty? To tak jakby amerykanie by zrobili krzyżaków na swój sposób - i powiedziano, by Sienkiewicz do kitu był. Hmm... Żal mi ludzi co tak płytko oceniają filmy pisząc - 'bo tak', 'po prostu' - trolle i dzieci :)

ocenił(a) film na 10
kawka1990

no to niech robia tych remakow wiecej bo wychodza im lepsze niz oryginaly....
KWARANTANNa jest 100 razy lepsza od REC`a... zero jakiegokolwiek podjazdu... REC to jakas wiesniacka niskobudzetowka z tragicznymi aktorami...
nie polecam REC`a za to kwarantanna to dla mnie jeden z lepszych filmow jakie ogladalem. dalbym mu 9 jak nie 10

ocenił(a) film na 4

Chyba was pokurwiło??? Jak może być kopia lepsza od oryginału??? "[Rec]" jest przykładem filmu niskobudżetowego, który zrobił wielką i pozytywną furorę, wśród widzów, bo sobie na to zasłużył. Ten film jest przykładem, że bez orgii efektów komputerowych, wielkim wykładaniu kasy na sam film i jego promocję, można zrobić naprawdę porządny horror. Poza tym "Kwarantanna" odejdzie w zapomnienie, bo jest kopią oryginału, a "[Rec]" zostanie zapamiętany, bo to oryginał i pokazuje też, że widza można przestraszyć czym innym niż tylko hektolitrami krwi i tonami flaków. Tutaj należą się brawa dla dźwiękowca, bo spisał się na medal i dla kamerzysty (czyli Pablo) równie gromkie brawa, bo kamera zawsze była w centrum akcji. Aktorzy też byli dobrzy i nie rozumiem, po co te darcie mordy, że byli sztuczni. Tak się składa, że oglądałem dodatki na DVD i w remizie, grali sami strażacy, a tak się składa też, że pani Manuela Velasco, jest prezenterką telewizyjną w hiszpańskiej telewizji. Pozdrówka dla założyciela tematu, bo powiedział dobrze o amerykanach.

ocenił(a) film na 6
silenthill4

No tak tez się zgodzę że nie był potrzebny film, był po prostu groszy jakoś te postacie była dla mnie za ładne zamiast straszyć to widzę ładna trochę przybrudzoną laskę, albo jakaś bacie z ładną trwałą :D nawet niby stwór na końcu nie wiem czy facet czy kobieta nie straszył mnie jak pierwowzór choć był monety ze podskoczyłem .Oglądam o tej samej godzinie co ostatnio i nic od co znalem nie równa się z hiszpańską produkcją z krzyżami i itp smaczkami w filmie.

ocenił(a) film na 7

Zgadzam się poco kręcić to drugi raz amerykanie zazdroszczą że nie oni wymyślili takiego filmu tak samo było z Klątwą i The Ring

_Akira_

Zarówno Ring, jak i Kwarantanna są lepsze od oryginałów, więc po to:-)

ocenił(a) film na 1

Przed chwilą oglądałem... kompletny brak klimatu. Amerykańska wersja jest bez sensu... wścieklizna nie jest straszna, w Recu było trochę mistycyzmu z tym opętaniem. I ta kreatura w na końcu filmu, w Recu trząsłem portkami a w Kwarantannie co najwyżej zrobiłem oczka ze zdziwienia. NIE POLECAM, można oglądnąć inny film przez te 1,5 godziny.

Thevion

niech zgadnę, widziałeś najpierw Rec, potem Kwarantannę.

Binula

Bo chyba w takiej kolejności powstawały:p Wieć dziwne było by żeby najpierw obejrzał kopie oryginału czyli żałosną "Kwarantannę". Niech amerykańce wezmą się za swoje produkcje i nagrają wreszcie coś porządnego ;]

kawka1990

"Kwarantanna" jest porządna, wszak lepsza od "Rec", ale tak możemy dyskutować bez końca, więc właściwie po co ten temat?!

Binula

A co do kolejności i dziwności- zależy w jakiej kolejności ściągasz filmy na kompa kolego, w takiej je potem oglądasz;-P

Binula

Dobra skonczmy ten temat, tobie podoba sie bardziej kopia, a kolejnym dziesięciu osobom Rec, który byl ponad rok wczesniej w kinach:p Byłem na nim, kiedy pojawił sie na ekranach kin, z kolei Kwarantanne obejrzalem i to z wielkim trudem na kino.pecetowiec.pl pozdro tyle w temacie ;]

Kwarantanna to głupia kopia. Binula, ocena Kwarantanny 4,35/10, Reca 7,22/10 .

LordRahl

sprostowanie
7,24 dla rec'a

dodam, ze o tym filmie dowiedziłem się dopiero po forum filmwebu - wniosek - syf :)