PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=458296}

Kwarantanna

Quarantine
2008
4,9 19 tys. ocen
4,9 10 1 18530
3,8 9 krytyków
Kwarantanna
powrót do forum filmu Kwarantanna

Zacznijmy od tego że takie zżynanie jest perfidne ale czy nigdy nie zdarzyło wam się ściągać w szkole i dostać wyższą ocenę?:) Lub na odwrót? Mi się zdarzało i to często!

Tu jet podobnie. Fabuła w 90% oparta na Recu ale kilka nowych scen też wnioslo coś ciekawego. Gra aktorska dobra, operator kamera z twarzą. Waszym zdaniem denne teksty - moim zdaniem prawdziwe. Każdy wie jak sie zachowuje stado samców i tu było to dokładnie pokazane(może z wężem strażaka przesadziła)

Lepszy klimat i lepszy obraz (dla niektórych to może wada ale mi się lepiej oglądało) i przestraszyłem się nie raz co rzadko mi się zdarza na horrorze!

9/10 ! Byłoby 10 ale REC powoduje że nie mogę bo mimo wszystko to kopia.

Pozdrawiam.

Teraz możecie po mnie jechać.

Raku1950HKS

Dla mnie Rec i Kwarantanna są tak samo dobre.

ocenił(a) film na 2
Raku1950HKS

Nie będę ci jechać(chociaż mam wielką ochotę), ale dla przytoczenia twoich "prawdziwych" tekstów:
1.[Rec] -"Pablo! -"Uspokój się Angela, to tylko strych. Na pewno zaraz znajdziemy wyjście"
2."Quarantine" -"Scott... wyjdziemy z tego żywi?" -"Raczej nie..."

Szczerość? Głupota!

ocenił(a) film na 8
Enigmatyk

No dobra... Przytoczony jeden tekst ma świadczyć o całym filmie?

Mi się podobał i już. Po prostu byłem dużo bardziej spięty cały film niż na RECu.

Moja podświadomość zadecydowała że jest lepszy:)

ocenił(a) film na 2
Raku1950HKS

Spięty byłeś? A to szkoda, bo ja przez cały seans śmiałem się w niebogłosy.
Czasami robiłem sobię przerwę żeby poubolewać nad idiotyzmem twórców, po czym dalej się śmiałem.

To jest autentycznie dobra PARODIA "[Rec]".

ocenił(a) film na 3
Raku1950HKS

Slaby film.
Cala "autentycznosc" RECa, a co za tym "strasznosc" prysla.

Zidiociala wersja RECa dla ludzi, ktorzy nie specjalnie lubia ogladac cos oryginalnego i wola wszystko w jednym szablonie rodem z USA.

szatanizacja

Ten film jest kopią rec , jak ja oglądałem ten film to byłem zdziwiony czy w tv ( ja to na hbo widziałem ) pomylili nazwe z rec czy co . Jak można tyle skopiować z innego filmu ??? bez przesady