PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=458296}

Kwarantanna

Quarantine
2008
4,9 19 tys. ocen
4,9 10 1 18530
3,8 9 krytyków
Kwarantanna
powrót do forum filmu Kwarantanna

Obejrzałam ten film i Rec również. Oba bardzo mi się podobały, akcja utrzymuje się cały czas po dziesięciu minutach od startu. Uwielbiam tę aktorkę, zawsze świetnie wypada w tego typu filmach (Egzorcyzmy Emily Rose, Dexter). Bardziej mi się podobała ta aktorka niż ta w Rec. Nie mam nic do tego, że jest to kolejny remake amerykański, bo przecież imitacja jest formą pochlebstwa. To znak, że europejskie kino jest naprawdę niezłe, skoro chcą je podrabiać.

ocenił(a) film na 1
VampireAubrey

a czym niby europejskie kino mialo by ustepowac amerykancom, co z tego ze tu nie stawia sie na high visual effects, czy to jest w filmach najwazniejsze?? W europie na prawde mozna zrobic dobry film, licza sie tylko checi i przede wszystkim pomysl, a ze Rec byl na prawde ciekawy to sie bardzo dobrze przyjal. co do Kwarantanny denerwuje mnie strasznie jak amerykanscy producenci tylko zeruja na czyims sukcesie. Tu juz nie chodzi o podrabianie ale o to by wykorzystac potencjal i to co osiagnal europejski film dla wlasnego zysku, bo ilez to razy widzimy jak filmy prosto z Usa to denne bajki z napakowanymi efektami ktore tak na prawde szybko zapominamy...

VampireAubrey

zgadzam się z osobą powyżej. Aktorka w Recu była 500 razy lepsza od 'Emily Rose'. Tzn przyznaje że rola w egzorcyzmach jej przypasowała, ale w amerykańskim-kiepsko podrobionym Recu niekoniecznie... PS: Apel do wszystkich który nie oglądali żadnego z tych filmów. Najpierw obejrzyjcie Reca, a potem, jeżeli macie 1,5 godziny i koniecznie chcecie się ponudzić i pośmiać z głupoty amerykanów zapraszam na 'Kwarantanne'!