PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=458296}

Kwarantanna

Quarantine
2008
4,9 19 tys. ocen
4,9 10 1 18529
3,8 9 krytyków
Kwarantanna
powrót do forum filmu Kwarantanna

a do tych co uwazaja ze ten film jest dobry mam jedna uwage jak mozna powiedziec ze plagiat jest dobry?

arielos

bo jak wiemy plagiaty nie podlegaja ocenie a wrecz karze

arielos

ale ten film nie został ukarany, więc plagiatem chyba nie może być ;)
jedynie został niminowany na najlepszy horror

Corleone_94

nominowany

Corleone_94

moralnie jest

arielos

a co do tej nominacji Teen Choice Awards ?! wez mnie nie rozsmieszaj

arielos

http://www.filmweb.pl/f458296/Kwarantanna,2008/nagrody

arielos

legalny plagiat (oplacony) to wciaz plagiat

użytkownik usunięty
arielos

[Rec] i Kwarantanna to dwa podobne filmy, można nawet powiedzieć że takie same ale Amerykanie dodali kilka scen i jakieś drobne rzeczy pozmieniali. Amerykańska wersja podoba mi się bardziej bo występuje w niej mój ulubiony aktor Jay Hernandez :*

ej to tak jakby prace magisterska w calosci zerznac,pozmieniac kilka slow i dodac troche nowych i powiedziec ze to nie jest plagaiat ,wiec to jest kur!! plagiat i nic tego nie zmieni

ocenił(a) film na 7
arielos

obejrzałam film niedawno i muszę powiedzieć, że to całkiem udana kopia REC. Wrażenia miałam podobne jak po wersji nie-amerykańskiej, ale i tak nieco bogatsze, bo "przecież już to kiedyś widziałam":) Amerykańce jak zwykle chcieli coś swojego, ze swoimi ludźmi zrobić i tyle. wszyscy ten film oceniają patrząc przez pryzmat REC. Co do plagiatów... w napisach końcowych jest notka "oparty na REC", a to, chyba, nie widnieje w każdym "plagiacie", których, swoją drogą, sporo ostatnimi czasy.

a co do prac magisterskich, korzysta się z książek, instrukcji i jakoś nie wszyscy uważają to za plagiat.