Witam , więc mam pytanie do tych którzy widzieli produkcji USA i Hiszpańskiej.Która produkcja była lepsza ? USA czy Hiszpańska ? A ci którzy widzieli tylko w produkcji USA , niech mi napiszą czy była ona dobra i jaka była wasza jej ocena , bo ja sam widziałem tylko produkcję Hiszpańską , więc jestem ciekaw waszych ocen i porównań dwóch produkcji.
Pozdrawiam fanów REC. ^^
"[REC]" jest lepszy i bardziej realistyczny, a "Kwarantanna" nie wnosi nic nowego oprócz mega sławnych aktorów, kilku nowych scen i większej ilości krwi.
ktory aktor w kwarantannie jest mega słąwny ? nie widziałem tam brada pitta albo innych jego pokroju :D może ta reporterka była troszeczke znaną twarzą ale żeby od razu mega sławna...?!
Zgadzam się, że 'REC' był o wiele bardziej realistyczny (jeśli można wogóle mówić o realiźmie w horrorach) i widz wierzy w ten podany w formie dziennikarskiego reportażu film. Wiele scen naprawdę mnie wystraszyło, a i nie brakowało zabawnych momentów (wywiad z azjatką).
Do 'Kwarantanny' zabierałem się z uprzedzeniami, które nie raz rozwiewały się jak mgła, gdy zobaczyłem jakiś film na własne oczy i wyrobiłem sobie o nim, sprzeczne z początkowym, pozytywne zdanie.
Tutaj jednak moje uprzedzenia się wręcz pogłębiły. To co zdążyłem zobaczyć zanim usnąłem wynudziło mnie niesamowicie. Zatracony został realizm oryginału i miało się tą świadomość, że to tylko gra aktorów. Poza tym sceny, które w RECu wywoływały u mnie ciary, tutaj nie przyspieszyły nawet bicia serca.
no może aktorzy nie są mega sławni jak napisałem ale napewno nie są nieznani jak w REC
Ej... 'Rec999' możesz mi powiedzieć czemu w jednym temacie wychwalasz 'REC' a w drugim 'Kwarantanne'? Coś nie tego z pamięcią?
Z pamięcią wszystko dobrze. każdy pisał że Kwarantanna to marna kopia i myślałem że tak jest ale kiedy ją obejrzałem stwierdziłem że jest dużo lepsza od oryginału.
... Ciekawe jeszcze dlaczego 2 godziny temu nazywałeś się 'Rec999', a gdy napisałem o tym nagle zmieniłeś... Fajnie, że pisałeś o filmie, którego nie oglądałeś...
I jeszcze jedno. 'Rec' był świetny aż nie obejrzałeś 'Kwarantanny'... Więc dlaczego 'Kwarantanna' ma 10, a 'Rec' 8? Po obejrzeniu rimejku obniżyłeś ocenę oryginału? -.-
oglądałem Kwarantanne i REC też i Kwarantanna moim zdaniem jest lepsza. A co ty się tak wypytujesz??????