PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=458296}

Kwarantanna

Quarantine
2008
4,9 18 tys. ocen
4,9 10 1 18455
3,8 9 krytyków
Kwarantanna
powrót do forum filmu Kwarantanna

Tylko inni aktorzy którzy mówią po hamarykańsku!Po trailerze widać,że nawet sceny są IDENTYCZNE(poważnie!takie same-ten kto widział REC potwierdzi) więc pytam po jaką cholerę ten remake?O plakacie już nie wspomnę gdzie*SPOILER*SPOILER*SPOILER*pokazana jest ostatnia scena kiedy główną bohaterkę porywa ta laska!!!

Dawid20

Zgadzam się. a sam trailer zdradza zakończenie filmu. REC było świetne ale i zrozumiałe kulturowo dla każdego widza więc po co kręcic remake?

Dawid20

Amerykanie, robią remaki praktycznie każdego horroru, który tylko odniesie większy sukces, czasami lepsze (the ring), a czasami gorsze (shutter, wg mnie) - powstanie Quarantine nie powinno być już większym zdziwieniem.
Moje pytanie brzmi:

Na co tu narzekać? To daje nam tylko większe pole wyboru, wiadomo że powstanie tego filmu jest głównie nastawione na zarobek,
"najlepszy hiszpański horror - teraz już w wersji którą zrozumiemy"
ale szczerze mówiąc, to ja w dupie mam to która wytwórnia się na tym wzbogaci. Dla mnie, dla widza liczy się tylko to co przewija się przez ekran.
Chętnie obejrzę tą wersję, z czystej ciekawości. Rec mnie nie urzekł, mam nadzieje, że Quarantine trochę okroją z dialogów Angela-kamerzysta (śmiech na sali)...
Amerykanie wszystko przerobią na swoje, i jeżeli ktoś jest przeciwko temu, to jest tylko jedno wyjście z tej sytuacji - zignorować.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
Dawid20

Hello dawid ;)

ja widziałem REC'a i zaraz później obczaiłem trailer "quarantine" i już wiem, jak wygląda cały film- of korse USAkańce dodali kilka efektowniejszych scen, czarnego,psa,strzelającego snajpera i wydłużą film do ponad 100min i wsio. W tym wypadku zwiastun ropartolił cały film, zwłaszcza dla tych którzy widzieli REC'a, a ci co jeszcze nie widzieli nic, to polecam REC- skromniej a co za tym idzie bardziej klimatycznie ;D

FvJ

REC ku mojemu zaskoczeniu był bardzo ale to bardzo dobry:D Nawet "język obcy" mi nie przeszkadzał.Chociaż na początku wróciły do mnie nie miłe wspomnienia oglądniętej Troi z włoskim dubbingiem!Brrrr:D Co do Quarantine to na pewno nie oglądnę go w kinie bo szkoda mi będzie iść na film który już oglądałem:)Ze względu na Jennifer Carpenter oglądne sobie go w domu.Aha cześć Fvj!Widziałeś bootlega do nowego Jasona???;)

ocenił(a) film na 1
Dawid20

Tak widziałem, i wiesz co bardzo negatywne odczucia mam....;-/

fotki Jasona które były pokazywane są cieniutkie- wygląda jak buc nadęty a nie Jason(dla mnie ideałem był Jason w części 7-ej i Freddy vs Jason) i tutaj mam jeszcze nadzieje, bo w pierwszych zdjęciach filmu FvJ Jason wyglądał jak pedał a później wyszedł bardzo dobrze.

widziałem też nieoficjalnie zwiastun z Comic Conu(słaba kopia) i jest normalny tylko ten Jason jakiś taki szybszy się zrobił....

FvJ

On chyba w jednej scenie nawet biegł:D Wychodzi na to,że z każdym kolejnym zabiciem,zniszczeniem,ukatrupieniem Jason robi się co raz sprawniejszy:D

ocenił(a) film na 1
Dawid20

taa zobaczymy co wymyślą- np zeszłoroczny rimejk "Halloween" był dobry a momentami bardzo dobry- ale druga część Zombiego to typowa kalka Carpentera z gorszym klimatem, ale za to pierwsza część tego filmu to naprawdę rewelka.
Tylko boję się, że nowego Fridaya dzięki dystrybutorom obczaje z pomocą torrenta ;/

FvJ

Ja bym nie liczył na polskie kina!