brak słów bezczelne powielanie filmów - przecież to brak smaku, zamiast nakręcić coś nowego. Nieładnie.
Tak czasami bywa :( ale amerykanie mają to do siebie że kopiują wszystko i czasami im to wychodzi, co do Quarantine to jeszcze nie widziałem ale biorąc pod uwagę że to remake RECa raczej będzie zbyt przewidywalny o ile ktoś wybiera się na REC.
ktoś ostatnio mi zwrócił uwagę odnośnie filmów z usa ;) ze istnieją oczywiście inne scenerie ale gro filmów ( i nie chodzi tu o ten) powstaje w New York-u, to ich zakompleksienie i postawia ale to my pępek świata i wszystko muszą zrobić po swojemu i nakręcić od nowa, nawet jeśli coś jest dobrego - żałosne.
Pozdrawiam ;)
"Brak słów bezczelne powielanie filmów - przecież to brak smaku, zamiast nakręcić coś nowego. Nieładnie."
Zgadzam się z Tobą bez dwóch zdań :)
REC jest dobry, czasami nawet mocny, a tu szykuje się cienka efekciarska kopia. A jak znam amerykanów to tak jak z Dark Water czy inną Klątwą to wyjdzie słabiutka kopia ze zerżniętym scenariuszem .
Zgadzam się w pełni z Tobą :) Jak widać Ameryki nie stać na to, żeby nakręcić dobry horror o zombie i łapią się tego co odniosło sukces. Polecam oryginał całym sercem :) Hiszpanie ostatnio bardzo dobre filmy kręcą. Mają swój klimat. Mam nadzieję, że jeszcze dużo dobrych produkcji z tego państwa zobaczymy :)