PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=458296}

Kwarantanna

Quarantine
2008
4,9 19 tys. ocen
4,9 10 1 18530
3,8 9 krytyków
Kwarantanna
powrót do forum filmu Kwarantanna

Nie wiem od kiedy to się zaczęło ja zauważyłem to odkąd zaczęły nagłaśniać się azjatyckie horrory. Najpierw "Ring" potem "Klątwa" "Widmo" "Nieodebrane Połączenie" A teraz świeżo jeszcze nie dobrze upieczony film od razu otrzymuje kolejny remake od amerykanów...wiadomo gorszy. Nie rozumiem co oni próbują udowodnić. Oh zabłysnęli "Matrix" "Władca Pierścieni" ale wszystko w tych filmach opiera się na efektach specjalnych nie na sprzęcie. Niestety niewielu czysto amerykańskich aktorów ma talent do gry. Hollywood to jedno wielkie skupisko <aktualnie> efektów specjalnych. Nie zrozumieli jednak że nie potrafią stworzyć czegoś lepszego czasami. I pchają swoje nosy tam gdzie nie potrzeba tworząc znów swoje lepsze komputerowe obróbki ale co z tego. Wiadomo co będzie...wiadomo jak się skończy...nie ten klimat...nie ta gra aktorska. W "Quarantine" przy użyciu jednej kamery nie wiem czym zadebiutują...chyba swoją głupotą. Ciekawi mnie kiedy zrobią remake "Pana Kleksa" bądź "Ogniem I Mieczem" albo naszego "killera". Mam nadzieję że nie zwracają uwagi na polskie kino...bo to już by była po prostu kompromitacja....ameryko afryko daj sobie już spokój i wracaj do kręcenia "Piły 10" bądź "Powrót z przeszłości do przyszłości przez teraźniejszość". Bo jedyne co potrafią tworzyć to kontynuacje bądź remake. Chyba już nie mają pomysłu dla filmu. <nie chcę obrażać Piły bądź "Powrót do Przyszłości ponieważ filmy dla mnie są w porządku. Ich fikcyjne kontynuacje dodałem dla przykładu;) <- dla nie kumatych;) Po tym wszystkim aż idę obejrzeć coś NIE amerykańskiego bo to już powoli mnie...ble..

bubster89

Dodam Jeszcze że to kręcenie jedną kamerą dużo kasy nie kosztuje. Może polskie kino by się takim pomysłem zainteresowało. My pomysły mamy a dzięki tej jednej kamerze może nie będzie widać tych fatalnych rzeczy które nasi aktorzy potrafią odwalić....mogli by jakiś horror nakręcić..może dostali byśmy parę groszy