PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=495616}

Kwiat pustyni

Desert Flower
2009
7,7 135 tys. ocen
7,7 10 1 134727
7,4 13 krytyków
Kwiat pustyni
powrót do forum filmu Kwiat pustyni

Babskie kino.

ocenił(a) film na 4

Czy zauważyliście może, że na tym marnym świecie łączą się: kobiety, geje i murzyni? Co ich łączy? Pretensje do świata, że nie jest on (czyli chłopy) na ich skinienie. Babom poprzewracało się we łbach i za to spotka je kara. Za jakiś czas.
Historyjka filmowa jest denna, mało śmieszna, wymuszona. Muzyka denerwująca, coś a la Rubik. Ten filmik jest oceniany na 7,7 - kupa śmiechu i świadczy to jedynie o tym, że głosowały nań nabuzowane baby. Chłopy, obudźcie się!

Krzypur

Zgadzam się, że niektórym ludziom poprzewracało się w głowach między innymi tych co wymieniłeś, ale, żeby ich spotkała kara? Jaka.

ocenił(a) film na 4
mlik

Coś na kształt "Seksmisji", tyle że na poważnie.

Krzypur

Znalazł się macho z pieluchami w gaciach!

Twoi Rodzice powinni uciąć Ci w niemowlęctwie ku-tasa
i pozostawić tylko maleńką dziurkę do sikania.

Wtedy być może dotarłoby do Twojej zakutej pały
o co w ogóle chodzi w tym filmie.

Wyobraź sobie siebie teraz, tak dokładnie, jak tylko potrafisz, siebie
z wyciętym ku-tasem.

I jeszcze raz zastanów się, o co chodzi w tym filmie.

ocenił(a) film na 8
Foofoohuhu

Jestem za

ocenił(a) film na 7
Krzypur

Jak ta historia miała być śmieszna? Podejmuje temat okropnych rytuałów. Jest sfilmowana na podstawie książki, a książka jest napisana na podstawie faktów, więc raczej też nie jest wymuszona. Film zdecydowanie dla kobiet, bo porusza głównie temat naszej intymności. Nie przypominam sobie żeby były tam jakieś pretensje do świata, że faceci nie są na skinienie bab (to sprawia, że zastanawiam się czy wgl oglądaliśmy ten sam film).
Do muzyki - okej mogę się zgodzić.

ocenił(a) film na 7
Krzypur

A co, masz coś do kobiet i gejów? Historia mało śmieszna, hmmm, niech pomyślę. Może dlatego, że nie miała być śmieszna? Widzisz coś śmiesznego w obrzezaniu kobiet? Powinien ci własny ojciec uciąć "męskość", to może byś zmądrzał. Chociaż miejsce intymne niewiele ma do rozumu. W tym wypadku nie warto ci nawet prawić morałów i się uruchamiać.

Krzypur

Filmu jeszcze nie oglądałem ale ta część wypowiedzi:
"Czy zauważyliście może, że na tym marnym świecie łączą się: kobiety, geje i murzyni? Co ich łączy? Pretensje do świata, że nie jest on (czyli chłopy) na ich skinienie"
...inspirująca...

Krzypur

Eleganckie opisanie filmu. Murzyni geje i baby kazdy jeczy ze jest zle. Faceci sa niedojrzli? Moze dla tego ze nie przejmuja sie bzdurami.

Krzypur

Wyjaśnij nam proszę, olśnij swym intelektem...w jaki sposób historia o brutalnym obrzezaniu kobiet skłoniła cie do takich refleksji?

Brzmisz jak zakompleksiony chłop z móżdżkiem chłopczyka, którego już kara spotkała - nie urosły mu 'jaja'!

ocenił(a) film na 9
Krzypur

obetniemy ci hooja i zobaczymy co bedziesz pisał, hahaha ;)

Krzypur

Ale ty jesteś po****
Człowieku, obejrzałeś film i nie wyciągnąłeś z niego żadnych wartości?? Punktem przewodnim nie była kariera modelki, tylko jej historia, to jak traktowane są kobiety na świecie, jakie durne zabobony, tradycje rządzą ludźmi! W tym filmie nie było na celu żadnego łączenia się kobiet( lol) tylko pokazanie jak poważnym problemem jest obrzezanie kobiet.....jeśli tego nie rozumiesz proponuję byś bez znieczulenia obciął sobie k**sa - wtedy zrozumiesz. Żeby do niektórych czasem coś dotarło, to muszą przeżyć to na własnej skórze.

ocenił(a) film na 8
Krzypur

Mi jako facetowi film sie podobał
Żal mi Afrykanek Azjatek maja niewąsko

ocenił(a) film na 8
Krzypur

Ty sie obudz jesteś prostakiem

ocenił(a) film na 10
Krzypur

Normalni mężczyźni nienawidzą obrzezywania kobiet, prześladowania homoseksualistów i murzynów. To co w tym filmie pokazano to kolejna z wielu patologii w tym naszym cudowny, świecie. Zanim napiszesz pod pseudonimem to pomyśl - "chłopie" .

Krzypur

Krzypur prostakiem? Nie obrażajmy prostaków tym porównaniem...

ocenił(a) film na 10
Krzypur

Też byś miał pretensje do świata gdyby cię wykajstrowali w wieku 4 lat.

ocenił(a) film na 8
Krzypur

Poprzewracało się w głowie i to na maxa-TOBIE,człowieku! Historia mało śmieszna? A co tam miało niby bawic? Chyba zapomniałeś,że to wydarzyło się na prawdę. Gdzie ona miała niby pretensje do chłopów???? Chyba o innym filmie piszesz...co za żenada. Lepiej zachowaj swoje poglądy dla siebie,a kara to spotka Ciebie-mam nadzieje za wygadywanie pierdół.

Krzypur

"baby" i "chłopy"? Gdzieś Ty się chował, człowieku?! W piwnicy Ariela Castro?
Historia jest oparta na faktach, a denny i śmieszny jesteś Ty.

vectra_gts

Prosty chłopaczyna z PGRu :)

użytkownik usunięty
Krzypur

jestem zszokowana, ze na swiecie jeszcze zyja tacy uposledzeni umyslowo ludzie jak ty. Kompletnie nie zrozumiales tego filmu.

ocenił(a) film na 4

Zawsze to miło przeczytać inteligentną wypowiedź.

ocenił(a) film na 7
Krzypur

Taki był przekaz tego filmu "chłopie": http://polki.pl/viva_artykul,10017367,0.html

yvvonne

Jesteś żałosny, obyś miał jakiś wypadek i stracił przyrodzenie. Nie jesteś godzien, by być nazywany facet!!