PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=495616}

Kwiat pustyni

Desert Flower
2009
7,7 135 tys. ocen
7,7 10 1 134729
7,2 12 krytyków
Kwiat pustyni
powrót do forum filmu Kwiat pustyni

czy Wy tez mieliscie wrazenie czytajac ksiazke ze ta panna strasznie zadzierala nosa?Np
sytuacja z butami...i z mezem ktory jej pomogl dostac zielona karte.Nie ma w czym chodzic a
klapek odmawia.Rozumiem ze ciezko pracowala i chciala miec takie ladne sandaly jak jej
matka, ale bez przesady...Ogolnie ogladajac film strasznie polubilam Waris, ale czytajac
ksiazke moje zdanie o niej strasznie sie zmienilo.Niestety na gorsze.Moze pomagac
ludziom prosze bardzo.Ciesze sie ze to robi, ale wg mnie jest strasznie wynisola pyszna i
zarozumiala kobieta

luckygirl23

ksiażke czytalam dawno i nie kojarze tej sytuacji z butami. mozesz przypomniec o co dokladnie chodzilo?

mila1082

jesli dobrze pamietam to.. Waris opiekowala sie kozami swojego bogatego wuja. I pewnego dnia poprosila go zeby kupił jej buty. Do tej pory chodzila boso. I wujek kupil buty ale zwykle, tanie klapki. Natomiast Waris marzyly sie piekne sandaly, takie jak nosila jej matka. Nie przyjela prezentu a nawet (jesli sie nie myle) rzucila tymi klapkami ze zloscia w wuja. I dalej chodzila boso ;P

sollemo

tak-faktycznie! dzieki

ocenił(a) film na 9
luckygirl23

wcale nie zarozumiala!! pewna siebie i inteligentna, wiedzaca czego od zycia chce, stanowcza silna i madra wytrwala kobieta
i to tez dzieki temu wyrwala sie z takiej wiochy

luckygirl23

Zgadzam się z luckygirl23. Współczuje dziewczynie i podziwiam jej odwagę, ale charakter rzeczywiście miała okropny. Sytuacja z butami, to że ciągle krzyczała i chciała bić osoby ze swojej rodziny - które jej pomogły! I jakoś nie wydaje mi się, żeby aż tak bardzo martwiła się o swoją matką skoro wysłanie jej pieniędzy lub czegokolwiek nie było sprawą pierwszorzędną... Ale to tylko moje zdanie :)

ocenił(a) film na 7
luckygirl23

zgadzam sie troche z "luckygirl23" , ja na jej miejscu to bym wziela pierwsze, lepsze buty , zeby tylko miec cos na nogach, i wlasnie to było dla mnie dziwne. Książka ogolnie bardzo dobra, a film tez niezlee , ale moim zdaniem troche za duza rozbieznosc. 9/10 :D