PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491848}

Lęk

Dread
2009
6,2 3,4 tys. ocen
6,2 10 1 3438
4,0 2 krytyków
Lęk
powrót do forum filmu Lęk

Film średni

użytkownik usunięty

Według mnie spodobać się może tylko fanom gatunku, bardziej to thriller psychologiczny, momentami się nudziłem, aczkolwiek zakończenie mi się podobało.

ocenił(a) film na 8

a moim zdanie ocena b.dobry należy się filmowi. opowiadania nie czytłem, ale filmik dobry, polecam wieczorkiem przed snem xD

ocenił(a) film na 7

dokładnie film to bardziej thriller psychologiczny, dość monotonny, przez godzinę nudny - pozbawiony jakiejkolwiek akcji.
ostatnie 20 minut filmu to jednak zupełnie inna bajka, losy wszystkich bohaterów splatają się w jeden dość nieprzewidziany finał.
każdy bohater to jakaś historia, tragedia... a więc świetna "baza" do badania istoty strachu...
7/10

celtikmeister

Pomimo że fabuła filmu lekko zakręcona i dopiero w połowie filmu zaczyna się coś dziać , To napewo warto go oglądnąć W końcu coś nowego a nie stare odsmażane tematy 6/10

ocenił(a) film na 5
demson

No przepraszam bardzo bardzo ale film jest średni i tyle.Z resztą znowu to samo stawienie czoła strachowi (powtarzane w filmach już do znudzenia) oraz posuwanie się ludzi do granic mozliwości w extremalnych sytuacjach.I co w tym takiego widzicie znowu zachwycającego? gdyby to był pierwszy film tego typu to może byłoby się nad czym podniecacać.Nie dośc że oklepany temat to jeszcze wykonanie średnie,podobały mi się niektóre momenty ale za całoszktałt mogę dać jedynie 5/10...

Tommy_Filmweb

Twierdzisz, że motyw stawiania czoła strachowi robi się popularny. Bo faktycznie tak jest. Jednakże unikalność tego filmu polega na tym, że przedstawia życie. Nie niezmordowanych ludzi, którzy mają poukładane w głowie dokładne godziny, w których dana rzecz się stanie. Przedstawia człowieka, który jest tak zatracony w swoim szaleństwie, że próbuje sprawdzić, czy ktoś cierpi tak jak on. Albo sprawić, by ktoś czuł się tak obezwładniony przez własny koszmar jak on.
Dodatkowo prawdziwość dialogów i sytuacji. Nic zaplanowanego, wszystko przypadkowe i dlatego takie realne.

ocenił(a) film na 7

Jak dla mnie filmik nie najgorszy. Momentami troszkę nudny, ale zakończenie warte uwagi, mocne i wzbudzające duże emocje.
Ogółem całkiem dobry 7/10.

...dokładnie...
thriller psychologiczny zmuszający do MYśLENIA o tym co się ogląda
więc nie da się jeść popkornu, plotkować i grac w karty z koleżkami jednocześnie oglądając tego typu film, a osoby które twierdzą że był nudny pewnie właśnie to robiły i się pogubiły w tym wszystkim a więc "o co chodzi"?
a zakończenie bardzo niespodziewane ale jednak zastanawiające i nieco przgnębiające

ocenił(a) film na 8
ateate

po takim zakończeniu to tylko czekać 2 części. Chciałbym zobaczyć do jakich głębszych wniosków doprowadzą Quaida te eksperymenty

ocenił(a) film na 7
sebas303

tylko nie druga część...! matko.. dałabym 8 gdyby nie ta końcówka. rzygać mi się chce. i to nie dlatego że film był obrzydliwy czy coś. spartolona końcówka i tyle.

flere87

Dlaczego końcówka Ci się nie podobała?

Oj ten film zostaje w pamięci...
Ciekawy, z interesującą fabułą, mocny! (chyba dla mnie troche za mocny) może troche monotonny dlatego nie wystawie mu oceny bardzo dobrej. Zastanawiałem się między 6 a 7 jednak końcówka jest EXTRA.
Historie z filmu na prawdę są szczere i traumatyczne. Jestem pozytywnie zaskoczony tym filmiem! Ode mnie 7/10.