Film opowiadać będzie o młodym studencie Stevie, który nawiązuje znajomość ze starszym studentem Quaidem. Quaid fascynuje się strachem, czemu daje wyraz porywając wegetariankę, której w zamkniętej celi daje do jedzenia tylko i wyłącznie steki. Wkrótce ofiarą podobnego eksperymentu staje się Steve, co niesie za sobą makabryczne konsekwencje.
zapowiada się nieźle.;d przypomina mi to "sadystę", po którego obejrzeniu spodziewałam się czegoś więcej, i może "dread" zapełni ten niedosyt.
Widząc jak pozmieniali "Nocny pociąg.." tp pewnie dostaniemy coś w stylu Sadysty/Piły/Hostela.. chyba, że twórcy nie pójdą tą drogą i skupią się raczej na psychologii
Właśnie, bo nigdzie nie ma daty premiery ^^ A główną rolę gra Jackson i chciałam obejrzeć xD
Nie chcę was załamać... Chociaż ja się załamałam... Na IMDb w komentarzach do filmu czytałam, że ma się niby ukazać w 2010... Ale of course pewności nie mam, za to mam nadzieję, iż to nieprawda.
ostatnio na plakacie dread (nowy plakat) przeczytalam ze jak on glosi w ameryce ma byc 5 maja... wiec moze juz nie dlugo. jak ktos chce to moze znalezdz tu plakat i niech go przeczyta www.jackson-rathbone.org
5 maja (wczoraj) odbył się pierwszy darmowy pokaz w L.A. Jednak nie wiadomo kiedy będzie premiera dokładnie, ale wiadomo że 2009 roku, oczywiści w USA. Jeee xD xD
Nie zgodzę się xPP. Właśnie czytam książkę na podstawie, której nakręcili ten właśnie film xPP i jest tam używane i Stephen i Steve w stosunku do tej samej osoby ;P, nawet w pewnym momencie się zdezorientowałam, ale mogę to udowodnić.
Cytat pierwszy:
"Stephen Grace, studiując na uniwersytecie, starał się znaleźć odpowiedź na dręczące go pytanie: "dlaczego odczuwa lęk?" Do tej pory bał się nawet o tym mówić.(...)"
Drugi:
"Spotkali się w klubie studenckim.
-Nazywam się Quaid - powiedział mężczyzna siedzący przy barze obok Steve'a.
-Aha.
-A ty...
-Steve Grace."
Wiem, że to głupie pisać o czymś tam mało ważnym xPP, ale nie mogłam się powstrzymać ;].
W takim razie bardzo przepraszam ;) Napisałam to wyłącznie na podstawie stronek o Jacksonie, gdzie pisze że gra Stephen'a ;)) A książki nie czytałam, więc zwracam honor xD