PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491848}

Lęk

Dread
2009
6,2 3,4 tys. ocen
6,2 10 1 3438
4,0 2 krytyków
Lęk
powrót do forum filmu Lęk

Film opowiadać będzie o młodym studencie Stevie, który nawiązuje znajomość ze starszym studentem Quaidem. Quaid fascynuje się strachem, czemu daje wyraz porywając wegetariankę, której w zamkniętej celi daje do jedzenia tylko i wyłącznie steki. Wkrótce ofiarą podobnego eksperymentu staje się Steve, co niesie za sobą makabryczne konsekwencje.

ann44444444

ale to maja byc jakies darmowe pokazy. ile bym dala zeby juz trafilo do polski... musiiii!

smolak21

zapowiada się nieźle.;d przypomina mi to "sadystę", po którego obejrzeniu spodziewałam się czegoś więcej, i może "dread" zapełni ten niedosyt.

koza_

Widząc jak pozmieniali "Nocny pociąg.." tp pewnie dostaniemy coś w stylu Sadysty/Piły/Hostela.. chyba, że twórcy nie pójdą tą drogą i skupią się raczej na psychologii

_Nameless_

a wiadomo wogole kiedy bedzie premiera.?

ocenił(a) film na 10
martynaplu

Właśnie, bo nigdzie nie ma daty premiery ^^ A główną rolę gra Jackson i chciałam obejrzeć xD

Ashley__

ja włąsnie tez z tegoo powodu chce;d ^^ bo gra Jackson <3

martynaplu

dokladnie... dla jacksona moge isc nawet na pile sto dwadziscia szesc... to ktos wie kiedy?

ann44444444

Nie chcę was załamać... Chociaż ja się załamałam... Na IMDb w komentarzach do filmu czytałam, że ma się niby ukazać w 2010... Ale of course pewności nie mam, za to mam nadzieję, iż to nieprawda.

MyWorld

ostatnio na plakacie dread (nowy plakat) przeczytalam ze jak on glosi w ameryce ma byc 5 maja... wiec moze juz nie dlugo. jak ktos chce to moze znalezdz tu plakat i niech go przeczyta www.jackson-rathbone.org

ann44444444

5 maja (wczoraj) odbył się pierwszy darmowy pokaz w L.A. Jednak nie wiadomo kiedy będzie premiera dokładnie, ale wiadomo że 2009 roku, oczywiści w USA. Jeee xD xD

Nugathy

I ten student to Stephen a nie Steven ;)

Nugathy

Nie zgodzę się xPP. Właśnie czytam książkę na podstawie, której nakręcili ten właśnie film xPP i jest tam używane i Stephen i Steve w stosunku do tej samej osoby ;P, nawet w pewnym momencie się zdezorientowałam, ale mogę to udowodnić.
Cytat pierwszy:
"Stephen Grace, studiując na uniwersytecie, starał się znaleźć odpowiedź na dręczące go pytanie: "dlaczego odczuwa lęk?" Do tej pory bał się nawet o tym mówić.(...)"
Drugi:
"Spotkali się w klubie studenckim.
-Nazywam się Quaid - powiedział mężczyzna siedzący przy barze obok Steve'a.
-Aha.
-A ty...
-Steve Grace."
Wiem, że to głupie pisać o czymś tam mało ważnym xPP, ale nie mogłam się powstrzymać ;].

MyWorld

W takim razie bardzo przepraszam ;) Napisałam to wyłącznie na podstawie stronek o Jacksonie, gdzie pisze że gra Stephen'a ;)) A książki nie czytałam, więc zwracam honor xD

Nugathy

Nie no spoko x], chciałam tylko sprostować ;).
A opowiadanie bardzo polecam xD Tylko 26 stron xDD.
Link do Księgi Krwi II, która zawiera właśnie to opowiadanie (Lęk). xD:
http://rapidshare.com/files/231408629/Barker_Clive_-_Ksi__281_ga_krwi_II.pdf.htm l