PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7892}
5,7 6,2 tys. ocen
5,7 10 1 6158
6,6 10 krytyków
Last Days
powrót do forum filmu Last Days

Dla wielu ludzi pewnie ten film będzie za nudny,dużo scen pokazywali bardzo dokładnie i długo.Ale o to chyba chodziło reżyserowi,żeby pokazać to jaki Kurt był samotny. Film był tylko inspirowany ostatnimi dniami Kurta,dużo scen było wymyślonych.Michael Pitt chodził w takich samych ubraniach jak Kurt ,czyli w starym swetrze z poziomymi pasami ,plastikowych okularach,z daleko bardzo przypominał Kurta,ale z bliska wogóle.Miał całkiem inny nos i usta, to już mi bardziej z twarzy Kurta przypominał ten drugi koleś (co miał granatową czapke z kościotrupem)
Końcówka była taka jak myślałam,nie pokazali dokładnie jak Kurt strzelił sobie w głowe,nawet nie było słychać strzału,pokazali tylko od dołu jak leży i odchodzi z niego duch w strone nieba,co nawet interesująco przedstawili...Sama nie wiem co mam o tym filmie myśleć,może musze go jeszcze raz obejrzeć żeby się do niego bardziej przekonać.Jednak myśle ,że wielu fanów Kurta się zawiedzie tym filmem,ja się troche zawiodłam.

Rashida

No właśnie. To miała być luźna inspiracja. Dla mnie i tak za daleko poszła. Wolałbym widzieć ten film bardziej spreparowany i poddany większemu rygorowi formy - jak dwa poprzednie Van Santa