PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=981}

Legenda

Legend
1985
6,7 13 tys. ocen
6,7 10 1 13050
6,1 18 krytyków
Legenda
powrót do forum filmu Legenda

Ten film mnie rozwalił klimatem muzyka i wszytkim co jest w nim piekne, jak zobaczyłem ten film w filmografi tomcia cruisa to sie zdziwiłem, ale jak zobaczyłem zwiastun na youtube to wogle sie smiałem ze to jakis badziew, a potem obejrzałem ten film i co tu gadac zakochałem sie w nim ten film to arcydzieło scotta mistrzowska muzyka jerrego goldsmitha po prostu piekna baśń ze świetnymi aktorami jak dlamnie numer 1 filmów fantasy-baśń

Seihen

Masz rację. pierwszy raz obejrzałam to jak byłam młodym pacholęciem ;) Klimat rozwala. Wręcz wgniata w fotel. jako fanka gotyku znajduję tu wszystko co tygryski lubią najbardziej- film fantasy z elementami horroru. Dzisiaj już nie robi się takich filmów. Bardzo mnie to dziwi, bo przecież technika jest na dużo wyższym poziomie. Można robić wypasowe efekty. Ridley Scott to miszczu. Jaka jest Twoja ulubiona scena?
Kurczę, przypomniałao mi się, że muszę to jeszcze raz obejżeć.
Pozdro.

ocenił(a) film na 10
lomundra

Ja rowniez jak bylem maly mialem przyjemnosc obejrzeć ten film i to jeszcze w latach 80tych. Pamietam ze strasznie balem goblinow, do dzis mam je w pamiecie, zapewne z powodu wielu nieprzespanych nocy po seansie z tymże filmem. Film wspanialy, cudowny klimat, piekna ksiezniczka...
Najlepsza scena ? Ciezko powiedziec, ale podobalo mi sie kiedy Jack pierwszy raz pokazal jednorożce księżniczce Lily.
Pozdrawiam.
ps. teraz takich dobrych filmow sie nie robi, a techniką komputerowa niestety nie zastapi sie fantastycznej pracy scenografow itp. Wspolczense filmy emanują sztucznością, plastikiem, sterylnoscia etc. itp. Dobrze ze jestem rocznik 82. Dzieki widzialem juz troche i wiem co dobre (było).

ocenił(a) film na 10
lomundra

ja też muszę obejrzeć jeszcze raz, film jest po prostu baśniowy :)