PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537050}

Lego: Przygoda

The Lego Movie
2014
7,2 71 tys. ocen
7,2 10 1 71034
7,4 36 krytyków
Lego: Przygoda
powrót do forum filmu Lego: Przygoda

Przyznam, że film bardzo mi się spodobał, chociaż dla małych dzieci nie wiem czy jest odpowiedni. Niekiedy kwestie są tak szybko wypowiadane czy słowa piosenki, że kompletnie nie mogłam zrozumieć co mówią a co dopiero dzieci, które zresztą biegały po kinie a nie oglądały film. Taki plus, gdy idzie się na seans rano.

Sam początek filmu rozwala. Rozmowa Prezesa Biznesa i Virtuviusa śmieszy potwornie. I ta przepowiednia - musi być prawdziwa bo się rymuje ;) Potem jest trochę nudno, Emmet jakoś specjalnie mnie nie poruszył. Był aż za zwyczajny. Natomiast Batek bądź Batman, jak kto woli, wymiatał. W ogóle większość postaci Lego była świetna. Ślepy Virtuvius z tą swoją laską z zielonym płomieniem czy co to tam było. Kłótnia z Gandalfem i wiele wiele innych śmiesznych sytuacji sprawiło, że śmiałam się szczerze ubawiona.

Żyleta ze swoim nara utnij komara ;) Dobry / Zły glina - świetny.

W ogóle nie przeszkadzała mi poklatkowa animacja a fale na morzu były w prost oszałamiające. Zrobiły na mnie duże wrażenie.

Co do końcówki - gdy pada tekst: Skoro ty możesz się bawić klockami to twoja siostra też i pojawiają się klocki innej firmy wśród Lego z przesłaniem: Przybyliśmy was zniszczyć! - fajny manewr ;)

ocenił(a) film na 9
aneant89

To nie były klocki innej firmy, tylko Lego duplo, czyli seria lego dla dzieci w wieku 2-5 lat.

ocenił(a) film na 9
MistrzSeller

Aha ;) Nie jestem jakąś wielką fanką LEGO, więc nie dziwi mnie, że ich nie rozpoznałam ;)