PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439908}
5,9 305 tys. ocen
5,9 10 1 305025
5,0 30 krytyków
Lejdis
powrót do forum filmu Lejdis

Już nawet nie pamiętam, dlaczego zrezygnowałem, prawdopodobnie dlatego, że ani jedna scena nie była zabawna. A może to ja nie umiem się już śmiac z polskich komedii?

Thommy

Sam sobie odpowiedziałeś, skoro się nie potrafisz śmiać z polskich komedii to jak komedia ma cie zadowolić?

Thommy

Moze poprostu zrezygnuj z ogladania polskich filmow... Jesli polskie komedie cie nie smiesza a te teraz najczesciej u nas powstaja to zrezygnujz polskiego kina. Chociazby z szacunku dla swojego czasu i z szacunku dla tego portalu (mniej drętwych tematów jak ten).

ocenił(a) film na 1
zxcvw

A to dlaczego powinienem zrezygnowac z oglądania polskich filmów? Wszak jestem skromnym, polskim kinomanem i zależy mi na dobru kondycji rodzimej kinematografii. Nie rozumiem jednak, czym taki film jak "Lejdis" miały zmienic jego oblicze, które się prezentuje, pisząc oględnie, mało porywająco. Pół biedy, gdyby to był film rzeczywiście śmieszny, a taki był zapewne w zamierzeniu. Wszak "Sami swoi", "Miś" czy "Seksmisja" też bawiły wielu Polaków, a jednak były też czymś więcej, bo wpisywały się idealnie w czasy, których powstały i przetrwały próby czasu. "Lejdsi" za dziesięc lat można będzie zaliczyc w poczet wielu polskich gniotów. Boli mnie, że na takie filmy chodzą miliony rodaków i jeszcze namawiają innych, żeby to robili. Ale to w końcu tylko film, nieprawdaż?

Thommy

Chyba pomyliles pamietnik z forum tak ogolnie

zxcvw

Było trochę śmiesznych momentów ;) Ogólnie film był spoko :)

ocenił(a) film na 1
zxcvw

szkoda mi ciebie

ocenił(a) film na 1
Thommy

Dlatego, że ten film to jeden wielki, przereklamowany gniot stworzony dla pustych panienek... Nie wiadomo czy płakać czy śmiać jak się czyta: rewelacyjny, najlepszy itp ;/

ocenił(a) film na 2
Thommy

dla mnie to gniot jak i wiekszosc filmow z gatunku no a polskie dzielo w tym gatunku to dno i jeszcze pol metra mulu ale to tylko moje zdanie i zdaje sobie sprawe ze jest wiele osob ktorym ten film sie spodoba
telenowele to dla mnie rowniez syf ale niektorym to sie podoba
a w kinie m in chodzi o rozrywke, niektorzy oczekuja ambitnych filmow z przemysleniowka i jakichs glebszych doznan a inni chca wtornego wyciskacza lez lub ryczec ze smiechu z trywialnych zarcikow i przeklenstw
film jest 100% komercja i "dzielem" bez sp

ocenił(a) film na 10
El_Magiko

dla mnie film zajebisty :) podobał mi się. pozdrawiam

ocenił(a) film na 2
panna_anna92

dodam jeszcze tylko ze ja nie dalem nawet rady go obejrzec do konca no ale coz...:P
mnie jakos te "zabawne sceny" nie smieszyly, a wszystkie inne nudzily i na dobra sprawe nie mam pojecia o co tam chodzi bo chyba tak naprawde nie chodzi o nic

ale laski sa twarde i wogole, przeklinaja i obracaja facetami, mysle ze wiekszosc panienek przed ekranami bedzie w zachwycie piszczec i ryczac ze smiechu kibicujac "lejdis"^^
mysle ze wiele dziewczyn bedziie zachwycona bo raczej nie jest to film kierowany do facetow
niewyobrazam sobie jak moglbym wlaczyc taki film przy piwie z kumplami sam nie dalem rady go obejrzec w calosci
straszna chaltura ale jesli ludzie sie dobrze na tym bawia to niech bedzie bo m in o to przeciez chodzi
niewielu osobom zalezy w kinie na ambitnym przekazie i przemysleniowce

El_Magiko

film nudny i jakos malo porywajacy ;)

El_Magiko

aaa no i do el magiko: czlowieku jakby robili same filmy z "przemysleniowka" to by sie wszyscy zyeltka chlastali xD bo niestety ale kazdy od czasu do czasu lubi obejrzec sobie cos bezczelnego i nieskomplikowanego xD no i tyle ;)

ocenił(a) film na 1
haarmagedon

Ja również nie wytrzymałem do końca na tym filmie, a naprawdę nieczęsto mi się to zdarza. Ani razu nawet się nie uśmiechnąłem na nim,nie wiem dlaczego określany jest jako komedia. Może ktoś napisze, jakie sceny go rośmieszyły? Za to bardzo mocno drażniły mnie postacie w tym filmie, wulgarne do bólu, histryczne, antypatyczne i po prostu głupie. Przykre jest to, że tylu osobom ten film się podobał. Nie polecam go nikomu!!!