PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439908}
5,9 305 tys. ocen
5,9 10 1 305025
5,0 30 krytyków
Lejdis
powrót do forum filmu Lejdis

totalny gniot, scierwo, kaszana i wiocha w najlepszym polskim wydaniu! Bardzo nie polecam ogladac tej skonczonej tandety! Slodkie aktoreczki-idioteczki, ktore rownie wytrawnie kurwuja i rzucaja takimi tekstami ze po pierwsze wcale to nie smieszy, a po drugie rzygac sie chce. Ogolny odbior filmu jest naprawde niski - dno dna. Ktos wczesniej slusznie zauwazyl ze aktoreczki nadaja sie tylko do polskich seriali, poza tym do niczego wiecej. Jezeli kogos ten film smieszy lub bawi to radze sie zastanowic nad stanem swojego zdrowia.. :P No i za co te oceny?? To jest naprawde baaardzo slaby, cienki film! Bardzo nie polecam, bo szkoda czasu.

BILI_2

100% racji gratulacje swietnej oceny filmu!!

ocenił(a) film na 10
BILI_2

film the best :p a wy faceci się nie znacie

ocenił(a) film na 9
BILI_2

achhh, przesadzasz! ten film nie jest ambitny, nie jest tez dziełem sztuki, ale nie taką miał spełniać funkcję! jest to film rozrywkowy, komercyjny, który jest swego rodzaju satyrą wyolbrzymiającą cechy kobiece... idealny na poprawienie humoru!

ocenił(a) film na 7
BILI_2

,,Jezeli kogos ten film smieszy lub bawi to radze sie zastanowic nad stanem swojego zdrowia,, - pan doktor się znalazł... każdy niech się cieszy tym czym chce a tobie kto dał prawo obrażać ich za to.

ocenił(a) film na 10
BILI_2

ouu męska duma zabolała po obejrzeniu filmu? tak mi przykro
a tak poza tym, to pierwszą osobą, która powinna zastanowić się nad stanem swojego zdrowia, jesteś ty... jakieś zaburzenia własnej osobowości czy coś takiego. trochę dystansu do siebie, kolego.

ocenił(a) film na 10
k20

widzę że właśnie udowadniacie brak dystansu do siebie =] dla mnie ten film jest świetny mnie bardzo rozśmieszył. Przekleństwo rzucone dla żartu jest zabawne. =]

ocenił(a) film na 6
nataleczkafr

Jeśli chodzi o męski brak dystansu do tego filmu, to cóż, Nataleczko, radzę przeczytać kobiece komentarze do "Testosteronu" ;-
) Buźka:-)

k20

Obejrzałem to i powiem tyle: są dwa filmy, których mimo szczerych chęci nie potrafiłem obejrzeć "na raz" i musiałem robić przerwy - "Testosteron" i właśnie "Lejdis". Strasznie męczą. Oba te filmy wrzucam do jednego worka z bardzo słabymi filmami, bo takie właśnie są. Są płytkie jak patelnia, naiwne (facet rok czasu dostaje kosza, po czym babkę olśniewa i do niego przybywa, lecz za późno - no litości...), fabuła i motywy są naciągane, aby całość wpisać w z góry założony koncept. Tzw "ładny film o życiu", tylko ja się pytam gdzie tam jest życie: milioner, który gania w rzymskiej zbroi? To kiedy on zarabia na te luksusy? Już przemilczę kwestię, że milionerzy rzadko kiedy są tak specyficznymi pasjonatami... Tak się filmów nie robi, tak się kino niszczy...
2/10.

ocenił(a) film na 1
k20

Przeczytaj 'Jestem kobietą, nie jestem z Lejdis...' ;)

ocenił(a) film na 1
BILI_2

mnie np. zastanawia, po co w ogóle ten film powstał? rozumiem, że nie wszystko musi mieć sens, ale jakieś granice chyba gdzieś są? ten, pożal się Boże, film uważam za totalne dno. dawno czegoś tak nędznego nie widziałam. nie śmieszy, nie bawi, jest nudny, płytki, za długi i do tego, jak to zwykle w polskich filmach bywa, dźwięk nagrany jest bardzo kiepsko.

ocenił(a) film na 1
BILI_2

jeśli w swoim słowniku pod hasłem "DAMA" znajdziesz opis osoby, która zamiast wydechu wyrzuca z siebie słowo "kurwa" to "lejdis" jest filmem dla ciebie!

ocenił(a) film na 10
sevasevol

święty i nie przeklinający sie znalazł. nie każdy z filmów musi mieć jakieś przesłanie. Poza tym nie wiem po co jest umieszczać dziesiątki nowych wątków z tytułem "Co za gniot" albo jak ten "takiego betonu to nie widziałem" ludzie powtarzacie się, jeteście nudni.

użytkownik usunięty
nataleczkafr

och to straszne,że ktoś jedzie po facetach w tym filmie,ale nie musicie płakać zaraz od razu i się tak bulwersować :P.bardzo dobrze,że powstają takie produkcje,które uświadamiają mało uświadomionym facetom kim są.film jest świetny, na poprawę humoru w sam raz.teksty są niezłe i na pewno są zdecydowanie lepsze od tych z filmów pokroju Testosteronu na przykład. i nie jestem żadną feministką ani nikim takim żeby nie było.

Najlepszy tekst to chyba ten o nietoperzu co sobie loda robi,niesamowity humor.

ocenił(a) film na 6

Czytałaś może kobiece komentarze do "Testosteronu"?;-)

Wiesz co?

och to straszne,że ktoś jedzie po kobietach w tym filmie,ale nie musicie
płakać zaraz od razu i się tak bulwersować :P.bardzo dobrze,że powstają
takie produkcje,które uświadamiają mało uświadomionym kobietom kim są.film
jest świetny, na poprawę humoru w sam raz.teksty są niezłe i na pewno są
zdecydowanie lepsze od tych z filmów pokroju "Lejdis" na przykład. i nie
jestem żadnym szowinostą ani nikim takim żeby nie było.

Przepraszam za plagiat. Tak się jakoś sam nasunął...;-)

ocenił(a) film na 6

Czytałaś może kobiece komentarze do "Testosteronu"?;-)

Wiesz co?

och to straszne,że ktoś jedzie po kobietach w tym filmie,ale nie musicie
płakać zaraz od razu i się tak bulwersować :P.bardzo dobrze,że powstają
takie produkcje,które uświadamiają mało uświadomionym kobietom kim są.film
jest świetny, na poprawę humoru w sam raz.teksty są niezłe i na pewno są
zdecydowanie lepsze od tych z filmów pokroju "Lejdis" na przykład. i nie
jestem żadnym szowinistą ani nikim takim żeby nie było.

Przepraszam za plagiat. Tak się jakoś sam nasunął...;-)

ocenił(a) film na 1
nataleczkafr

Może Oni są nudni, ale Ty jesteś bezdennie głupia. Więc kto ma gorzej?

BILI_2

Wczoraj usiedliśmy z żoną i dziećmi (15 i 17 lat),po obejrzeniu-bo to trudno nazwać słuchaniem-piętnastu minut,doszliśmy do wniosku aby przerwać wyświetlanie.To coś to nieporozumienie,żadnej fabuły,ciągu,bluzg tyle że sam Pasikowski by się zaczerwienił.Polacy są bardziej wymagającą publicznością.Chyba amerykanie lubią takie "kino".Najgorszy film jaki nawet nie obejrzałem.A głosują chyba jakieś "lewe konta",co by naciągnąć widza.

ocenił(a) film na 1
Godless

Film zdecydowanie mi się nie podobał. I także jestem szczerze zdziwiona oceną. Teksty były jak dla mnie żałosne.

ocenił(a) film na 1
BILI_2

dopisuje sie do wypowiedzi autora tematu.

ocenił(a) film na 1
BILI_2

Racja, jedno z większych gówien jakie w życiu oglądałem. Ktoś za ten gniot powinien pójść do pierdla...

ocenił(a) film na 7
Alex303

wg mnie to jest komedia, tak, a komedie, zawierają pewną dozę mądrości, życiowej jak np. "miłość i przyjaźń są najważniejsze w życiu", a poza tym mają śmieszyć, mnie teksty dziewczyn rozbawiły, nieporadność facetów też, to film, coś jak obraz, który niekoniecznie przedstawia i odzwierciedla rzeczywistość w 100 %, trzeba było to obkroić i to wizja tych kolesi, co ten film robili i lasek, które stworzyły wpierw blog o tej nazwie, jasne, ze pewne elementy są przerysowane, wiecie 30 latki obrzydliwie bogate, itp. ale wiadoma sprawa, że ludzie na to poleca do kina, o to chodziło, poza tym, wydarzenia w scenariuszu, łatwiej było im chyba uwydatnić, jak bohaterki miały mały zapasik forsy, no nie? mnie osobiście sie film podobał, choc elementy niektore totalnie dziwaczne, ale to komedia, wiec trzeba ja traktowac z przymrózeniem oka :)

ocenił(a) film na 3
stigma

komedie tak jak inne gatunki bywają gorsze i lepsze, sam fakt bycia komedią nie usprawiedliwia marnego scenariusza, tandetnego aktorstwa i żenującego dowcipu.

ocenił(a) film na 6
BILI_2

Film oglądnąłem do końca. Za to już mu się należy 4. Wielką zaletą tego filmu jest to, że bohaterki wzbudziły u mnie straszną niechęć mimo że gra aktorska tak jak i żarty w filmie jest na bardzo niskim poziomie, a jak wiadomo podstawą dobrego filmu jest to żeby bohaterzy wzbudzali jakieś emocje - nieważne czy pozytywne czy negatywne. Film drażni trochę męskie ego głównie przez to że faceci w nim są przedstawieni jak ostatnie cioty, natomiast kobietki które w założeni miały być inteligentne i wyzwolone wyszły na znudzone życiem egocentryczne idiotki, a ich teksty są nieśmieszne i nienaturalne. Po obejrzeniu tego filmu myslę że powinniśmy się z pokorą pochylić przed amerykańską produkcją, a także przed inteligencją amerykańskiego widza bo takiej papki zgąbczjącej mózg to u nich w kinach nie znajdziesz.

ocenił(a) film na 8
ondraszek

każdy ma inne poczucie humoru,czy do niektórych na prawdę nie dociera,że wszystko jest kwestią gustu???

ocenił(a) film na 3
Sonika2006

Jakby wszystko było kwestią gustu to byśmy z drzewa nie zeszli.

ocenił(a) film na 1
BILI_2

No, wypowiedz na poziomie...tego filmu!!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
xatt1975

nie obrażaj feministek - zazwyczaj należą do nich kobiety inteligentne

ocenił(a) film na 6
Vinc_2

... a nade wszystko sfrustrowane, zgorzkniałe i po przejściach...;-)

ocenił(a) film na 8
Holden_Caulfield78

a co chcesz?śpiącą królewną czy kopciuszka???poza tym to tylko film...dobrze,że w ogóle kręcą,przynajmniej nabierają doświadczenia,oni nie kręcą filmów niepotrzebnie,są krytycy filmowi,którzy przecież odpowiednio oceniają ten film,to na prawdę jest subiektywne...

ocenił(a) film na 1
Sonika2006

Wiesz, jedząc gówno też nabiorę doświadczenia w jedzeniu gówna, tylko po co mi ta wiedza?

ocenił(a) film na 1
Vinc_2

Inteligentne? Przede wszystkim strasznie brzydkie, nikt ich nie chce przelecieć, więc sobie dorabiają kretyńska ideologię do swojego smutnego życia, żeby jakoś ten marny żywot usprawiedliwić...

BILI_2

Lepiej bym tego nie ujęła.Zgadzam się z Tobą całkowicie!!!Kobiety nie zachwalajcie tego gniota bo przynosicie wstyd naszej płci...

BILI_2

bardziej uderzający w męskie ego był raczej Testosteron niż Lejdis. Lejdis obejrzałem do połowy i rozbawił mnie ( a właściwie całkowicie rozwalił) tylko jeden tekst. Lejdis miało, jak sądze, pokazać kobiece wady, ale może się mylę.

ocenił(a) film na 6
tomekh13_filmweb

A czy ten film nie pokazuje kobiecych wad?
Zrobie wszystko zeby miec dziecko?! Zrobie wszystko zeby miec wieksze cycki?! Zrobie wszystko zeby miec chlopa?!

ocenił(a) film na 8
BILI_2

no cóż...to był film ogólnie dla kobiet przeznaczony,więc nie dziwota,że facetom się nie podoba,bo w końcu nie są kobietami...wiesz każdy film to pojęcie względne,kwestia gustu,zapewniam,że są filmy produkcji polskiej znacznie gorsze niż ten,czasem i w filmie trzeba trochę poprzeklinać,ale i tak nie było tam tego dużo,po prostu reżyser chciał pokazać jak jest,a nie,że kobiety w ogóle nie przeklinają...

ocenił(a) film na 1
Sonika2006

Ech, nie mogę już czytać tych twoich żałosnych wypocin. Mówisz, że reżyser chciał pokazać jak jest... no to w takim razie jest tragicznie. Ten obraz przedstawia przeciętną kobietę jako kurwę dająca dupy na lewo i prawo, język niczym najgorsza patologia społeczna, totalny debilizm i zidiocenie. Jak ty jesteś taką kobietą, to współczuję twojemu przyszłemu mężowi. Ten film to straaaaszne gówno, być może najgorszy polski film w historii.

ocenił(a) film na 8
Alex303

twoje ostatnie zdanie brzmi tak, jakbyś myślał, że każdy film musi być dramatem lub sensacyjnym. Przynajmniej mnie się wydaje, że dobra komedia to taka, która śmieszy, ma ciekawy scenariusz i dobra grę aktorską. Lejdis spełnia te kryteria. Sorry, ale jesśli twierdzisz, że Lejdis to gówno to "gówno" znasz się na filmach z zwłaszcza komediach.

ocenił(a) film na 1
rafal15ok

Dobra komedia to taka, która zawiera humor na poziomie - a nie idiotyczne teksty z których uchachają się nastolatki. Ciekawego scenariusza także tam zabrakło, był przewidywalny. A gra aktorska była koszmarna! Wystarczy spojrzeć na Różczkę.
Może niektórych rozbawi ten film, ale to nie znaczy, że ma bóg wie jakie walory.

użytkownik usunięty
BILI_2

Spojrzmy prawdzie w oczy to kobiecy film wiec to im ma przypasc do gustu

ocenił(a) film na 1

za kobiety, którym przypadnie do gustu - wstydzę się

ocenił(a) film na 1

Co w tym filmie jest kobiecego? Rzucanie kurwami co 2 słowo, czy dawanie dupy za talerz zupy?