PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=859126}

Liga Sprawiedliwości Zacka Snydera

Zack Snyder's Justice League
2021
6,9 35 tys. ocen
6,9 10 1 35253
4,8 31 krytyków
Liga Sprawiedliwości Zacka Snydera
powrót do forum filmu Liga Sprawiedliwości Zacka Snydera

ale nadal CGI i efekty słabe. Dialogi w wielu miejscach beznadziejne. Niektóre zachowania zupełnie głupie. Film za długi, choć ja plus kilka scen, które rozjaśniły kim są bohaterowie. Do Marvela DC jest daleko.

Juna_3

Ten film był lepszy i bardziej epicki niż wszystkie Marvela razem wzięte.

ocenił(a) film na 3
0wner2

buahahahahahaha

StarmanIII

Coś powiedziałem zabawnego? Rozumiem że lepiej bawisz się na Kapitan Marvel albo Czarnej Panterze? A z żartów Star Lorda masz ubaw po pachy?

ocenił(a) film na 3
0wner2

bardzo zabawnego - naprawdę się roześmiałem jak to przeczytałem, więc dziękuję za tą chwilkę radości. Rzeczywiście na Kapitan Marvel i Czarnej Panterze lepiej się bawiłem, natomiast jeśli chodzi o Star Lorda, to nie przepadam za tą postacią, chociaż Strażnicy Galaktyki to jedna z lepszych kosmicznych przygodówek

StarmanIII

Jeśli na tak żałosnym gniocie jak Kapitan Marvel bawiłeś się lepiej to nie mam więcej pytań. Dziękuję, do widzenia.

ocenił(a) film na 3
0wner2

no brakowało w Kapitan Marvel prężących się w sloł mołszon nagich męskich torsów, ale żeby od razu nazywać ten film żałosnym gniotem...

ocenił(a) film na 10
Juna_3

Co do CM musiałby to być prężący się w slomo tyłek dublerki głównej aktorki ;) HISHE nie powstało bez powodu. W MCU tak wiele miejsc jest szytych linami okręgowymi, że po prostu nie da się w to wciągnąć (niestety inne filmy DCEU też). Może parę razy mocniej złapiesz za fotel, a ZSJL wbiło nas w kanapę już od samego początku i puściło dopiero po dwóch godzinach, gdy przyszło zmęczenie. Oczywiście MCU ma dobre filmy, które lubimy, tylko, że jest
kręcone z dystansem emocjonalnym i humorem
często wręcz niestosownym. DC wgłębia się bardziej w przeżywanie realnych emocji wydarzeń i ZS toż samo osiągnął. Jak kto potrafi to odebrać, to inna kwestia.

ocenił(a) film na 4
kubasaksofonista

Każdy lubi co innego. Fanboyem nie jestem, ale filmy Marvela po prostu mi odpowiadają. No może poza Kapitan Marvel i Venomem. To nie moje klimaty. Z DC to Shazam! Mnie bawił. Reszta nudziła. No, ale jak napisałem - każdy lubi co innego. I dobrze, inaczej było by szaro, buro i ponuro w kinach...

ocenił(a) film na 10
Juna_3

Prawda, dobrze, że jest różnie, dzięki temu każdy coś dla siebie znajdzie. Problemem w tej wojence jest niewiedza odbiorców o zasadniczej różnicy między tymi wydawnictwami, przez co projektują oczekiwania wdrukowane przez Marvela w dzieła wydawnictwa, które nigdy takie nie było. Najgorsze, że DC próbuje temu sprostać, co niestety wychodzi jak widać w większości ich filmów. Dobrze się zekranizowali w trylogii Nolana, w Watchmen'ach, w Red oraz tutaj i DKvSM, a reszta wyszła jak wyszła. Jak się ma materiał na dramat, thriller, film psychologiczny to się nie kręci komedii, proste.