jakoś po 4h już nie do konca kumałem wiec tak:
1- co to za zielony koleżka na końcu przyleciał do bruce wayna , czemu byl chwile pod postacia supermana
2- czy to on nawiedził lois lane i zrobi jej psychoterapie udajac marte kent , a potem czemu sie zmienil w jakiegoś żolnierza
3- co to za kolezka ktory odwiedzil luthora na jego jachcie i niby chce zabic batmana
4- ale w ostatniej scenie z jokerem , stoja juz razem ?
ad 1. chłop nawet powiedział pod koniec, że niektórzy mówią na niego 'marsjański łowca', obczaj sobie
ad 3. to jest Slade, ja go szczerze mówiąc najbardziej kojarzę z teen titan's, tej kreskówki co leciała na CN
ad 4. to był sen Bruce'a przecież
mnie bardziej ciekawi czemu Snyder zdecydował się na tę scenę bo dla mnie to jakiś taki mashup jego luźnych pomysłów, które nie zmieściły się wcześniej, jest jakiś komiksowy świr, który by objaśnił o co mogło chodzić, bo czułem się lekko skonfundowany podczas seansu
ps zwłaszcza chodzi mi o wspomnienie o śmierci Lois Lane, ze względu na to, że jakoś w połowie filmu Cyborg ma jakieś zwidy w trakcie których Superman trzyma w rękach jakiś szkielet, jakoś tego do kupy nie mogę złożyć
Ktoś mądrzejszy ode mnie i bardziej rozeznany w komiksach stwierdził, że najprawdopodobniej było tak:
z jakiegoś powodu doszło regularnej wojny między Batmanem i Jokerem, co ten drugi rozegrał w ten sposób, że Lane zginęła w kryjówce Batmana przez co o jej nie uratowanie Superman obwiniał Wayne'a, Kent stał się zły i dołączył do Darkseida.
Polecam obejrzeć to: www.youtube.com/watch?v=idpuC7e-rvk
Przecież mogło być tak, że Flash stworzył alternatywną rzeczywistość kiedy cofnął się w czasie i dołączył do reszty drużyny w tym Cyborga. W tej rzeczywistości Lois Lane nie żyje, stąd wściekłość Supermana, a widocznie Slade Wilson aka Deathstroke jest po stronie Batmana. Wszystko było by fajnie gdyby nie to, że to był tylko sen Bruce'a. Najbardziej mnie zastanawiają te wizje Cyborga i ta Wayne'a z BvS, kiedy Flash mówi, że Lois Lane jest kluczem, wiem że Batman wyjaśnił sobie to tak, że ukochana Supka jest potrzebna by wrócił na dobrą stronę. A co jeśli ta przepowiednia Barry'ego Allena dotyczyła innych wydarzeń, a to co widzieliśmy to jakby nakładały się na siebie kilka rzeczywistości. Tak przynajmniej było w serialu The Flash, jak ten zmieniał bieg wydarzeń. Obstawiam, że większości dowiemy się kiedy Barry Allen dostanie swój osobny film i będzie coś więcej o Flashpoint itp. Raczej Snyder nie porzuci teraz postaci jaką jest Deathstroke chyba, że to był tylko gościnny występ tego samego aktora, którego widzieliśmy w serialu Arrow.