PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426598}

Liga Sprawiedliwości

Justice League
2017
6,0 102 tys. ocen
6,0 10 1 102097
4,4 63 krytyków
Liga Sprawiedliwości
powrót do forum filmu Liga Sprawiedliwości

Akcja rozgrywa się z perspektywy pokonania Sinestro i plany zabrania Tarczy laski Lokiego.

A więc płyną nasi bohaterowie promem gdzie na środku oceanu spotykają Sinestro. I jego 4000 korpus kontra jakieś trzydzieści osób z Ligi.
Nowi członkowie to Han Solo Król Julian i jego 69 lemurów, Gru, jego córki, i 18 Minionków.

Faraon_filmaniak

Poprawka:Myślałem.

Faraon_filmaniak

Bond:Tak ale w niebie Bóg mi dał jeszcze jedną szansę:ma mi się udać Spectre.
Ispektor Gadżet:Dalej dalec lesbijko gadżeta!

Faraon_filmaniak

Wracają jednak Mandaryn ,Black Hand,Red Hood i Osama Bin laden

LordVader345

Red Hood i Bond strzelają się między sobą.
Osama bin Laden i Kaczyński siłują się na rękę.
Black Hand zostaje przebity mordercą marchewką przez Bugsa.
Reszta Ligi przystępuje do walki z Mandarynem.
Suchar:Hej ty!Ty jesteś mandarynka,mandarynak,mandryl i mandolina!
Kolo od Eski : Nie stać cię na baton!

Faraon_filmaniak

Iron Man:Won mi stąd! To mój wróg i Tarczy!
Batman:Moje ulubione słodycze to BAT-Ony lol xd.
Suchar:Suchar Batman.
Batman:Wiem!

LordVader345

Iron Man: Dajcie tylko mi z nim walczyć!
Batman:Ok.
Nagle pojawił się Calendar Man(ten najstarszy),który miał strój w kolorze zielonym i zielony cylinder.
Calendar Man: Dzisiaj jest 17 marca,czyli Dzień Świętego Patryka!
I Liga musiała zmierzyć się z irlandzkimi roboto-leprechaunami, które do nich strzelały laserami z oczu.

Faraon_filmaniak

Ale przybył też Szalony Kaprlusznik z Alicji-wróg psychopata Batmana który myśli że jest postacią z książki.

LordVader345

Nasłał on na Ligę mordercze roboty-króliki.
Popeye:No,grubo...

Faraon_filmaniak

Generał Abrakar: To PUŁAPKA!

LordVader345

Połowa Ligi walczy z maszynami,a reszta idzie do wnętrza zabrać berło.Fury jednak odda je,gdy przegra je w karty. Wally West stanął do gry i wygrał berło.Wychodzą,a roboty zostały zniszczone,natomiast Calendar Man i Kapelusznik aresztowani.
Kolo od Eski:On ma dzidę!
I to prawda.Red Hood walczący z 007 miał dzidę.
Batman:Teraz lećmy do innego miasta.

Faraon_filmaniak

-Nie tak prędko!
Batman:Kto to mówi?
Pojawia się Rahs Gul,wróg Batmana. I jego córka ta starsza i jej brat. Nie ma Tali ponieważ zginęła jak urodziła Damiana Wayna.
Robin:Dziadek!
Rash Ghul:damian,mój wnuczek.
Batman:Witaj tato.
Rah sghul:Przyszedłem po to by zniszczyć Helikariel. Mój 2-milionowy legionie do ataku!

Faraon_filmaniak

Ra'hs ghul:Nie tak prędko mężu mojej córki Tali. Jestem tu po to aby zrobić zagładę Helikalieru.A tak wogóle witaj mój wnuku Damianie.
Robin:Cześć,dziadku.
Rahsgul:Dobra bez tej miłości. Do ataku moja dwumilionowa załogo. Ale nie zabijajacie Batmana i Robina. To moja rodzina.

LordVader345

Batman : Dobrze.
Liga wsiada w samolot i odlatuje do Hiszpanii.
Niestety, okazuje się, że na pokładzie znalazł się Pan Kleks ,który podśpiewuje:"Biegać skakać,latać pływać,wnet się upić i obrywać!"

Faraon_filmaniak

Superman:Ale jaki to samolot?!
Red Skull:Mój! I odbiorę wam Teserakt!
I odebrał.
Red Skull:A teraz lecę do Hollywood! Nara! Spotkam się tam z Boba Fetemm który mi nieźle zapłaci.
I uciekł.
Gordon:No i dupa.

LordVader345

Steve : No nie wiem, Boba Fett został skazany na karę więzienia, a gdy tylko Red Skull wysiądzie w Hollywood, będzie na niego czekał cały tabun moich prawników.
Batman : Ha!To był duplikat Teserakt! Prawdziwy jest w gaciach Kaczyńskiego. Wyjmij go!

Faraon_filmaniak

Kaczyński:Tak ale przed tym byłem w toalecie. I Teserakt poszedł w ścieki Nowego Yorku.
Batman:Cholera...
Superman:Walić to, jedziemy do Madrytu.
Jednak pojawił sie Hrabia Dooku i w samolocie pojawiło się 2 miliony Sithów.

LordVader345

Liga znajduje jednak ogromny ponton i wyskakuje na nim z samolotu. Steve zmienia gumę w nadmuchany balon i dzięki temu mogą bezpiecznie wylądować na Kubie.

Faraon_filmaniak

Jednak na Kubie jest Zielony Goblin. I rani Steva i Nightwinga. Zabija jednak Bena Impulsa i Aresa.
Przy okazji z samolotu wyskoczyło 2 miliony sithów i 3 milionowa liga zabójców ra'h s ghula.

LordVader345

Wrzucają Goblina do wodospadu.

Faraon_filmaniak

I niszczą mu glider. Zaczyna padać ulewny deszcz. Gasi on laserowe miecze sithów

Faraon_filmaniak

Superman:Walić Sithóe. Jesteśmy do dupy. Lepiej wezwać Jedi.
Batman:Podobno Brainac nam mówił że ma więcej statków.
Spider-Man:Czuję że za 1,5 godziny przyjdzie tu Brainac i zmniejszy cały kraj,bo jest mniej więcej wielkości 6 dużych miast.
Nightwing:Pomóżcie... Ja i Steve... Jesteśmy ranni...
Batman:Podobne na Kubie jest dużo ludzi. Ewakuujmy ludzi. Może którychś z nich to lekarz.
Robin:Na pewno.
WW:Fakt.
Robin:To walimy konie!

LordVader345

Spotykają lekarza ,który leczy tych dwóch.

Faraon_filmaniak

Nightwing:Wyleczeni!
Batman:Dobra wykryłem kilkanaście osób na Kubie,które by się nadawały do lig.
Superman:Mamy godzinę na ich znalezienie. Dzielimy się 16 grup. Każda grupa ma znależć jedną osobę. Piszemy na tym papierze:
( piszemy co trzy grupy faraon )
1 grupa:Wonder Woman Batman Superman
2 grupa:3 zielone latarnie(Hal,John,Guy).

Faraon teraz ty 2 grupy.

LordVader345

3 grupa:Steve,Gargamel,Wally West
4 grupa:Adam West,Królowa,Suchar
PS:Guy Gardner zmienił się w czerwonego

Faraon_filmaniak

5 grupa:Flash,Gordon,Deadpool.
6 grupa:Bugs,Indiana Jones, Han Solo(ny)

LordVader345

7 grupa: Kolo od Eski, Popeye,Raven
8 grupa:Shrek,Osioł,Kot w Butach

Faraon_filmaniak

A od kiedy Kot w Butach?! Wyjaśnij mi to.

9 grupa:Robin,Nightwing,Morgan Freeman
10 grupa:Agent Coulson, 2 jego agentów z tego serialu z marvela

LordVader345

Kot w butach to niejaki " puszek ''
grupa 11:Beast Boy, Mrożon, Raven
Grupa 12:Kaczyński,Krecik,Pan Iniemamocny

Faraon_filmaniak

W grupie 11 zamiast Raven jest Elastyna, błąd.

Faraon_filmaniak

Ja się pytałem od kiedy on jest w lidze a nie kto to. Ale już nieważne.
Grupa 13:Jack Jack,Maks,Wiola - synowie i córka Iniemamocnych.
Grupa 14:pozastali 3 agenci Coulsona w tym Skye.

LordVader345

Grupa 15:Agent P,Król Julian,Maurice
Grupa 16: Gandalf,Hoory Plooter, Bilbo Baggins
Batman:Reszta czeka przy porcie, gdzie pobiegną ci ewakuowani ludzie.
Superman:Idziemy szukać członków!

Faraon_filmaniak

Grupa 1 znalazła Diabła Taśmańskiego grupa 2
Odlnalazła Białą Latarnię grupa 3 znalazła zbroje iron mana(aż 57 sztuk!).

Wymieniamy co post po 3 grupy.

LordVader345

Grupa 4 odnalazła Fidela Castro, grupa 5 znalazła Rowana Atkinsona,grupa 6 odnalazła Piotrusia Pana, grupa 7 znalazła prezesa Hollywood, grupa 8 znalazła Prosiaka Porky'ego,grupa 9 odnalazła Jerry 'ego,grupa 10 znalazła Megamocnego ,grupa 11 odnalazła Sackboya z Little Big Planet,grupa 12 armię muchomorów,grupa 13 Leonarda da Vinci, grupa 14 tostera Miltona z reklamy pop tarts , inne grupy po jednym z sportowców olimpijczyków z igrzysk w Londynie.

Faraon_filmaniak

Batman:Wracamy do portu. Trzeba im powiedzieć o ewakuacji ludzi. Wynajmiemy statek.
W porcie postanowili ewakuować ludzi. Oczywiście osoby te też coś znalazły. M.in.
Krowę Milka, Nemo z Gdzie jest Nemo,Mike i Sullego z Monster.Inc.,królisię Lolę z Warner Bros,Sonica,Tailsa,Frido Baginssa,Megamena, Dumbeldora,Barrego Trottera,Monę Lisa,Thorina i Zygzaka McQuena.
Superman:No to dopiero Liga! Dziękujemy ci Boże!
Jezus:Ja też chcę do Ligi
Batman:Zaraz co ten pieprzony samochód tu robi?! Jak to możliwe że on gada?! Odpowiedz mi samochodzie?!

LordVader345

Zygzak:Nie zmusisz mnie do mówienia!
Batman:Nawet jak przekupię cię bat-olejem napędowym?
Zygzak:Zabierz to,zabierz!
Tymczasem Hoory Plooter i Barry Trotter pobili się,bo każdy z nich uważał,że jest prawdziwy. Obaj nie mieli racji .

Faraon_filmaniak

Przybył Harry Potter.

Faraon_filmaniak

Przybywa też Złomek.

LordVader345

Złomek swoją linką odciąga Zygzaka na statek,a Harry Potter z Dumbledore'm rozdzielają dwóch sobowtórów.Liga oraz wszyscy mieszkańcy Kuby włażą na wielki statek i odpływają.Przylatuje flota Brainiaca ,a Kuba zaczyna fosforyzować.Wszyscy płaczą.Nagle Superman pcha statek z taką mocą,że uciekają od Brainiaca i są blisko Hiszpanii.
Toster Milton:Tak szybko?Nie do wiary!

Faraon_filmaniak

Złomek:El Złomero wchodzi do akcji! Co o tym sądzicie?

LordVader345

Kot w Butach alias "Puszek": Ależ proszę bardzo, senior.

Faraon_filmaniak

Superman:Dobra jssteśmy przy stadionie...
Nagle Brainac go zmniejsza.
Superman:What?!
Flash:Spokojnie,sprawdzałem tam są tylko zwłoki Leo Messiego. Ślad po nim zostało tylko zielona strzała.
Wszyscy się cieszą że Messi nie żyje oprócz...

LordVader345

...rozgniewanego Puyola,który jednak zostaje przypieczony laserem przez Mojo Jojo.

Faraon_filmaniak

Sonic i obu zabija.
Sonic:Walić to! Teraz Brainac przeciągnął się na budowle miast! Trzaba ewakuować ludzi,przenieść ich do Barcelony i uratować Madryt i jej budowle. A szczególnie to drugie.
Wszyscy są za.
Brainac zsyła 8 milionów mutantów na Madryt a jeden z nich trzyma w butli Londyn. Inny ma przy sobie Kubę.
Tails:Ratować kraje!
Batman:Do boju!
Przybywa Green Arrow z inni którzy byli w obozie.
Red Robin: Mamy 11 ptaków z Angry Birds!
Superman:Świetnie. Teraz dzielimy się na grupy. Jest nas jakieś 300 więc po sto na grupęm. Jedna ratuję budowlę ,druga ewakuje ludzi do Barcelony,a 3 atakuje mutanty.

LordVader345

Batman:Uwaga,załóżcie super ciemne bat -okulary!
Wszyscy to robią.Słońce zostaje zaćmione przez księżyc.
Superman:Wszyscy kryć się przed promieniowaniem!
Liga,Hiszpanie,a nawet mutanty kryją się gdzie popadnie. Wiele z nich kryje się w budynkach,za krzakami,w kanałach miejskich,itp.Promieniowanie dosięga jednak próżnego Brainiaca i niszczy promieniowaniem sporo statków jego floty.Zniszczone przez to zostaje więzienie w dzielnicy Carabanchel.
Superman:Co się stało?Przecież na ogół takie promieniowanie z zaćmienia nie szkodzi innym!
Agent P( w języku dziobaków):Podejrzewam sabotaż!

Faraon_filmaniak

Ta wersja jest prawdziwa,tworzyć kontynuacje do tej.

LordVader345

Batman:Załóżcie ciemne okulary!
Robią tak.Słońce zostaje zaćmione przez księżyc.Wszyscy kryją się przed promieniowaniem( nawet mutanty).Zniszczone zostaje przez to więzienie w dzielnicy Carabanchel.Podobnie jak dużo statków z floty Brainiaca.
Superman:Nigdy takie promieniowanie nikomu nie szkodziło!Co się stało?
Agent P(w języku dziobaków):Podejrzewam sabotaż!

Faraon_filmaniak

Brainac:Kurczę... Dobrze, wzywam wroga Flasha:Reversa Flasha.
Przybywa Reverse Flash i odbuduwuje statki Brainaca.
RF:Okej,zbudowałem nawet jeszcze 5 milionów statków.
Brainac:Ok.

Superman:Pepe to nie był sabotaż. To było zaćmienie. Jednak powinno jest w Polsce... Zaraz to właśnie teraz Brainac zmniejszył Madryt i ta butla jest w Polsce.
Batman:To co robimy?
Batman:Rogue z mutantów potrafi przeciągać innr moce ludzi i mutantów. A więc dzwonimy po wroga Diany eonder woman czyli Gigantę.
WW:Niech wam będzie.

Faraon_filmaniak

Hal Jordan:Nie to nie był zabotaż tylko ...
Generał Ackaber:To pułapka!
Przybywa Suiced Squad.
Deadshot:To my to zrobiliśmy zaćmieniem!
Amanda Waller:Nie to ja zrobiłam sabotaż!

Faraon_filmaniak

Przybywa Reverse Flash i odbuduwuje statki Brainaca. I dorobia jeszcze kilkaset tysięcy.
Brainac:Thanks.
Superman:To był sabotaż. Bo dzisiaj jest zaćmienie.
Batman:Ale jest 21 marca.
WW:Więc po prostu zaspaliśmy. Jak Brainac.
Brainac bierze Bizarro i jego ligę i Reverse Flasha do Ligi Brainaca.
Przybywa Suced Squad alias Task Force X. Jest ich 54.
Amanda Waller:To my zrobiliśmy to zaćmienie. To my go ulepszyliśmy.
Superman:Dużo waj jest...
Batman:Dobra dzielimy się na grupy. Ze względu że Przybyło Task Force X i Brainac chce zmniejszać budowle dzielimy się na 60 osobowe grupy. Jest nas więcej niż 300 jagby co. Pierwsza grupa walczy z Suiced Squad. Druga ratuje budowle. Trzecia ewakuuje ludzi do Barcelony. Adam West zabija mutanty odtrutką. Steve i Flash zabierają Kubę,stadion Madrytowski i Londyn od mutantów. Czwarta spróbuje pokonać Reverse Flasha. Piąta niszczy tylko 8 statków Brainaca na 5 milionów. Nie pytajcie dlaczego. Reszta niech rozwala i szuka 7 nowych członków do Ligi. Znajdzcie m.in. Cristiano Ronaldo, puszkę Coli i stworka niebieskiego tą kulkę z TVN.

LordVader345

Bugs rzuca jednak skórkę od banana na ziemię,a Reverse Flash się potyka na niej. Dostaje bęcki od Ligi. Trzecia grupa zakłada fanklub Plootera i ewakuuje ludzi autobusem do Barcelony pod pozorem ,że Plooter jest właśnie tam. Inna grupa znajduje Ronaldo,puszkę od Coca Coli,kulkę z TVN, a także Artura Andrusa, Marzannę, garnek i mikser. Gargamel spuszcza na Pasibrzucha gaz musztardowy, który szybko zatruwa Suicide Squad.