PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=338919}

Lissi na lodzie

Lissi und der wilde Kaiser
2007
5,5 2,9 tys. ocen
5,5 10 1 2938
5,3 3 krytyków
Lissi na lodzie
powrót do forum filmu Lissi na lodzie

mam dość duże poczucie humoru i bardzo lubię komedie, ale to... ten film wyjątkowo słaby. Scenariusz nuuuudny jak flaki z olejem, bardzo nie wybredne teksty które mają ratować film na niewiele się jednak zdają.

ocenił(a) film na 10
milo_one

no nie mów, ze nie powalił cię tekst "Laska idzie ze mną! Już sobie opiłowałem kopyta i ogoliłem mosznę w fantazyjne wzory" albo "Co słychać? Jak tam hemoroidy?" ???

k_mistewicz

z hemoroidami to chyba był najsłabszy i najbardziej zniesmaczający tekst jaki w życiu słyszałem. Podobała mi się jedynie w tym filmie animacja Diabła i postać Bussi'ego. No i Ignac też był spoko.

ocenił(a) film na 6
pompek888

Mnie się podobał głos Lissi :D tak samo jak MYSZKA MIKI :P no i te niektóre teksty też wporzo, film animowany tak na hmm 4 +

ocenił(a) film na 4
milo_one

Zgadzam się w 100%. Film jest nudny, żarty słabe albo niezrozumiałe(są jakieś odniesienia do niemieckiej kultury). Wszystko co najlepsze można zobaczyć w zwaistunie.Generalnie nie polecam.

ocenił(a) film na 8
ziberka

Film może się nie podobać, bo jest trochę głupiutki i trzeba trafić z humorem. Różnie to bywa. Ja potrzebowałem takiej odmiany i dla mnie był spoko

ocenił(a) film na 8
Xemes_2

film jest prosty, może to dlatego. ja lubie natomiast takie absurdalne komedie. kwestia gustu

vivka

Mnie parę tekstów powaliło :D Ale każdego człowieka co innego śmieszy.

milo_one

No tak niemiecka komedia, na pewno filmu nie obejrzę, niemieckiemu poczuciu humoru, mówię stanowcze "nie"!:/

ocenił(a) film na 7
kinematozerca

zgadzam się z więkoszością- słabiutkie. Jak wam się podobało parodiowanie Anglików, bo dla mnie to najlepsze momenty z filmu- oczywiscie plusik też za animacje. A co do humoru, to mam wrażenie jakby Niemcy chcieli wzorować się na głupich amerykańskich komediach(które jednak bardziej odmużdżają), ale ok- to animacja- nie czepiam się, może jestem za ponury do tego typu humoru, może za stary:)
pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
dawidek1990

Jak na niemieckie dzieło nie było tak źle. No, to parodiowanie Anglików
było niezłe :) No i ten teks mnie rozwalił:
- What your name?
- Eee..., chętnie :)

ocenił(a) film na 7
Night_Shojo

I to cała bieda z tym portalem, że nie można robić poprawek. Miało być
What's :)

Night_Shojo

fakt, film nudnyyy ale pare tekstów było fajnych ;) np "od tego bólu zęba dostane zaraz piedolca" albo któryś z wieśniaków "a to świński cycek!". Niestety niektóre żarty były dość niesmaczne... ;)

milo_one

beznadzieja....

ocenił(a) film na 3
yellow_truck_airlines

Film nie jest najgorszy jaki oglądałam, teksty śmieszne, ale całą zabawę popsuł mi głos Lissi ;P

ocenił(a) film na 9
yellow_truck_airlines

Całkowicie się nie zgadzam z oceną i poglądami ludzi, którym się film nie podobał. Ja jestem jego wielkim fanem obejrzałem 3 razy z różnymi znajomymi i każdy się bawił przednio zarówno starsi jak i młodsi ale nie dzieci. Patrzycie przez pryzmat Niemieckiej produkcji, co jest niedorzeczne. Teksty w filmie są powalające lecz nie dla dzieci. Pełno jest podtekstów, które trzeba wyłapać. Fabuła prosta diabelnie ale nie o to w tym chodzi.

ocenił(a) film na 3
milo_one

Żenada .. rozśmieszyło mnie to, że gościu, ten chyba Król Czeluści czy coś w tym stylu, powiedział, że ma przynieść najśliczniejszą kobitkę, a przyniósł Niemkę ! Wszyscy przecież wiecie, że tam są najbrzydsze dziewoje .. Reżyser nie skąpił jej brzydoty ..

Edit: Dałam 3/10 za teksty ; pp

ocenił(a) film na 9
milo_one

Ja natomiast nie mam poczucia humoru na co dzień, a na tym filmie miałem ubaw po pachy.Absurd atakuje z każdej strony.

ocenił(a) film na 5
cicias

mi również sie dość podobał gorzej ze poogladała go moja czteroletnia córka

ocenił(a) film na 6
jagodakuba

Ej, ale to nie dla dzieci. Żarty są tu na prawdę grube.

ocenił(a) film na 5
KingOfWine

gdybym wiedziała szybciej na pewno by tego nie obejrzała, trudno może już nie pamieta