PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7359}
6,0 197  ocen
6,0 10 1 197
Listopad
powrót do forum filmu Listopad

Wiem, jest tu temat kogoś, kto ma ten film i wysyła ludziom na DVD, ale mnie interesuje wersja na streamingu :)

drill90

I jak znalazłeś ten Film Online ?

budny1987

Znalazłem kilka lat do tyłu - kupiłem go od jakiegoś kolesia, który rozprowadzał go na DVD tu na forum w zdigitalizowanej kopii z VHSa, ale jakość obrazu ssała aż po kule. Niestety ten film to kaszanka - z litości, a raczej z naprawdę posuchy w gatunku horroru po polsku, oceniam go jako średniaka, ale to i tak za dużo jak na tę produkcję. Gdyby ten film był lepszy, wierz mi, byłby na pewno dostępny w ofercie wielu dystrybutorów... Mam go zgranego gdzieś na jakimś zapomnianym pendrajwie, ale musiałbym się przekopać przez całą szufladę w moim rodzinnym domu, bo dorwałem go ponad 10 lat temu i nawet nie pamiętam, na którym dokładnie USBku jest.

Z tej racji, że ten film to koprodukcja polsko-francuska (cały film jest po francusku, polskie są tylko napisy, chyba że Telewizja Polska w tamtym czasie zdubbingowała go, w co wątpię), prawa do emisji w Polsce ma na pewno Canal+. Jeśli masz VOD z ich oferty, sprawdź czy jest tam dostępny. Zawsze w ostateczności zostaje Ci mail do TVP/Kino Polska/Canal+ z prośbą o emisję, ewentualnie poszukanie na jakichś francuskich serwisach VOD (tych legitnych i mniej legitnych też, ale zakładam że jeśli polskie serwisy go nie mają, francuskie nie będą go miały tym bardziej, choć mogę się mylić).