PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=713552}
7,6 184 tys. ocen
7,6 10 1 184303
7,1 74 krytyków
Logan: Wolverine
powrót do forum filmu Logan: Wolverine

Bardzo przytłaczająca opowieść o bohaterach ostatnich dekad, począwszy od 2000 roku i filmu x-men. Cały film do końca miałem żyłem jakąś taką nadzieją, że jednak Logan podniesie się jak Phoenix z popiołów i wróci mu dawny wigor. Śmierć jednak dosięga i nieśmiertelnego oraz pozostałych jego przyjaciół.... Smutek...żal.. CO dalej?

ocenił(a) film na 8
windu83

Ten film odebrałem jako chołd dla tej postaci i Hugha. Obrał konwencję, na jaką żaden superhero-movie dotychczas się nie odważył. Zdecydował się zakończyć z znakomitym herosem który mógłby przynieść Universum Marvel jeszcze wiele dochodów. Do tego twórcy zdecydowali się jeszcze bardziej rozbudować osobowość Logana , co również jest rzadko spotykane ponieważ postacie Marvela (mimo iż jest lepiej niż w DC) są bardzo minimalizowane z powodów czysto praktycznych. Tutaj dzieło było osobistą historią , filmem niemalże niezależnym. Sztampa i klisze może i się wkradły ale cieszę się że twórcy byli dojrzali. A co KOŃCÓWKI, to cieszę się że zginął. Jego historia powinna zakończyć się właśnie w taki sposób. I ten X na grobie :(