Amerykanie to naród idiotów, a Polska - malkontentów, średnia pewnie winna być gdzieś pomiędzy, RT natomiast to kwestia koniunktury, poszła fama że wybitny więc takim go okrzyknięto - taka tendencja panuje już od lat, no chyba że istotnie to cudo kinematografii, choć o to filmu tego pokroju bym nie podejrzewał, rzeczywistość muszę jednak zweryfikować wycieczką do kina i wtedy pokuszę się o osąd, niemniej jednak taka różnica ocen, jest trochę nurtująca...
IMDB to międzynarodowy serwis filmowy i nie tylko Amerykanie mają tam konta i oceniają filmy. Poza tym skoro to naród idiotów, to czemu miałby im się podobać Looper, który wymaga trochę więcej myślenia niż przeciętny blockbuster? Zachwycają się, bo nie zrozumieli filmu?
I fakt, jesteśmy narodem malkontentów.
Serwis FW powinien mieć stosowny quiz, który należało by wypełnić przed założeniem konta a i z którego wyniki byłyby brane pod uwagę przy samej możliwości założenia konta i oceniania filmów.
Od kilku lat sami gimnazjaliści tu zaglądają. 'Kac Vegas', 'Ted', 'Projekt X', 'Nieletni Pełnoletni' mają średnią na poziomie Matrixa czy Władcy pierścienia. A to już jest coś nie tak....
Średnia ocen nie świadczy o absolutnie niczym, natomiast rozbieżność notowań na różnych serwisach odzwierciedla w najlepszym wypadku różnicę w odbiorze w różnych krajach i w różnych środowiskach. Nie wiem też, czemu jest to dla Ciebie takie zabawne, skoro Twoja ocena pokrywa się z tą na Filmwebie.
Rotten Tomatoes nie jest dla mnie serwisem, który można brać w stu procentach na poważnie, skoro najlepszym filmem wszech czasów jest w ich ocenie "Toy Story 2".
"Rotten Tomatoes nie jest dla mnie serwisem, który można brać w stu procentach na poważnie, skoro najlepszym filmem wszech czasów jest w ich ocenie "Toy Story 2"."
Nie jest. Po prostu to jeden z filmów które nie miały negatywnych recenzji, średnią wiele filmów ma wyższą.
Ameryki to ty nie odkryłeś. Na RT liczy się tylko średnia ocena filmu, a nie jakieś śmieszne procenty...
Czyli polski widz stawia filmom poprzeczkę najwyżej. Myślę, że należy się grupowo ucieszyć. :-)
Według mnie to zależy od społeczeństwa i od tego kto na jakim portalu ma jaki system oceniania, tzn. Np ktoś da mu subiektywnie 10 bo lubi filmy takie typu i się w nim zakochał, a ktoś może podchodzić do niego krytycznie (czyli właściwie tak jak powinno się oceniać filmy) i da mu 6. No i już choćby widać różnicę, Która w moim wypadku wynosi 2 gwiazdki. Uważam że jakby film był zrobiony z rozmachem takiej np "Incepcji" to zyskałby większą ocenę. W zamian za to pół filmu spędzamy na farmie na początku Listopada :)
Polacy są takimi idiotami że nawet potrafią dostrzec błąd logiczny tam gdzie go tak na prawdę nie ma.
Odpowiedz z nowego by przyznać mi rację.
Ja również zaliczam się do "idiotów" gdyż uważam, że to szajs z durum scenariuszem.Tego filmu nawet nie ma co porównywać do Incepcji, bo to jak porównywanie fiata do ferrari, albo Zmierzchu do Wywiadu z wampirem:)
http://www.filmweb.pl/film/Looper+-+P%C4%99tla+czasu-2012-569908/discussion/Je%C 5%9Bli+tylko+w+przesz%C5%82o%C5%9Bci+mogli+zabija%C4%87,2051759
Serwis FW powinien mieć stosowny quiz, który należało by wypełnić przed założeniem konta a i z którego wyniki byłyby brane pod uwagę przy samej możliwości założenia konta i oceniania filmów.
Od kilku lat sami gimnazjaliści tu zaglądają. 'Kac Vegas', 'Ted', 'Projekt X', 'Nieletni Pełnoletni' mają średnią na poziomie Matrixa czy Władcy pierścienia. A to już jest coś nie tak....
Albo jak w przypadku tego filmu. Ocena zaniżona co najmniej o 10%.