PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=569908}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112829
6,3 63 krytyków
Looper - Pętla czasu
powrót do forum filmu Looper - Pętla czasu

Dobry pomysł

ocenił(a) film na 3

Wykonanie mocno średnie. Dobry, bo przy realizacji podobnej do Matrixa (choć to nie mój faworyt), czy Incepcji, mógłby być ciekawą propozycją. Niestety brakowało tego "czegoś" co czyni film dobrym. Dodatkowo, w pewnym momencie fabuła i całość się "posypała" i zabrakło chyba kunsztu, albo rzemieślniczej sprawności w reżyserowaniu. Wykonanie również na niskim raczej poziomie.

ocenił(a) film na 6
jomalkovic

Potwierdzam - biorąc pod uwagę samą fabułę to film mógłby być bardzo dobry, ale niestety zawiódł głównie reżyser, który stworzył produkcję zupełnie bez klimatu. Brak klimatu to zresztą bolączka 95% filmów, które powstały w ciągu ostatnich kilkunastu lat - szkoda, że nie ma klimatu np. "12 małp" (tam też niewiele się działo, ale umiejętnie poprowadzona historia i klimat powodowały, że oglądało się z dużym zaciekawieniem). Zrobienie z tego filmu produkcji bardziej widowiskowej w stylu wspomnianego przez Ciebie "Matrixa", czy "Incepcji" też mogłoby być niezłym pomysłem, ale niestety reżyser nie ma tyle talentu, aby równać się z Nolanem, czy braćmi Wachowski, więc wątpię, żeby to poprawiło odbiór filmu...
Można obejrzeć, ale film mocno przereklamowany - słabe 6/10

ocenił(a) film na 3
PWMarshal

Chyba dałem nawet mniej, ale z tym co piszesz też się zgadzam (na "12 małp" nie wpadłem...)