PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=569908}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112829
6,3 63 krytyków
Looper - Pętla czasu
powrót do forum filmu Looper - Pętla czasu

Levvit

ocenił(a) film na 4

Czy tylko mi sie wydaje ze levitt wyglada dziwnie?

matwis28

Charakteryzacja... Ma przypominać młodego Willisa ;)

ocenił(a) film na 9
matwis28

nie wydaje Ci się, rzeczywiście nierzeczywiście jakoś go zrobili.

ocenił(a) film na 8
Jonczyq_2

Za tę jego odmienioną twarz odpowiadają wstawki CGI. Nad filmem pracowało około 70 speców od grafiki i efektów wizualnych, a jednym z kordynatorów był Chris Wells pracujący wcześniej nad filmem "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona". Pozdrawiam.

Rahabiel

Nie. To jest klasyczna charakteryzacja, make-up. Skąd masz takie informacje, że to CGI? Nie dość, że w wywiadach Joseph Gordon-Levitt temu zaprzeczył, to kompletnie tego nie widać, a budżet filmu był o wiele zbyt mały, by sobie na to mogli pozwolić. Fotorealistyczna animowana ludzka głowa CGI to ogromny wydatek. Poza tym, wtedy młodszy Bruce Willis wyglądałaby dokładnie tak, jak w pierwszej Szkalnej Pułapce, tyle że zapewne bardzo sztucznie, a nie jak Joseph Gordon-Levitt z poprawionym nosem i niebieskimi oczami.
Sama zmiana koloru oczu (którą najczęściej robi się szkłami kontaktowymi), nawet gdyby wykonano ją cyfrowo, to jest to dosyć proste, nie trzeba do tego żadnego sztabu speców i nie jest to CGI (grafika generowana przez komputer) tylko obróbka/retusz nagranego obrazu.

Cyfrowy nos w filmie jest, ale w scenie w której znika (razem z palcami) temu wcześniejszemu looperowi, który uciekł.

ocenił(a) film na 8
Kazioo

Zalukaj lstę płac na IMDB, i policz techników. Film miał aż czterech - special visual supervisor, w tym gościa od Benjamina Buttona.

użytkownik usunięty
matwis28

No wygląda jakby operacje plastyczną sobie zrobił o.O

matwis28

Zgadzam się! Wygląda jak nie on, ale to pewnie dzięki charakteryzacji.

ocenił(a) film na 6
matwis28

Myślałem, że to jakiś brat bliźniak.

Neoman90

dziwnie będę się czuła oglądając takiego Josepha. . musze sobie wmówić ze to nie o, bo nie dam rady obejrzeć całego filmu!

julka9720

No, ja takoż. Jospeph jako nie Joseph? </3

ocenił(a) film na 6
matwis28

Też odniosłem takie wrażenie, a nawet w pierwszym momencie (zdjęcie treaser nr.1 ) pomyliłem go z Rafałem Maćkowiakiem. http://www.filmweb.pl/person/Rafa%C5%82+Ma%C4%87kowiak-261

matwis28

3 godziny charakteryzacji + protetyka + soczewki kontaktowe i Joseph Gordon-Levitt nagle przestaje być irytującym fircykiem, a zaczyna trochę przypominać Bruce'a Willisa.

ocenił(a) film na 5
Kazioo

Bardziej to on przypomina, ale młodego Sylvestra Stallone'a, a nie Bruce'a Willisa, ale może to tylko moje odczucie.

ocenił(a) film na 7
matwis28

Oh, to prawda! Byłam nastawiona, że to on gra w tym filmie. Po czym doszłam do niosku, że coś mi się pomyliło, bo choć to ktoś podobny, to jednak z pewnością ktoś inny. Więc oglądałam to z myślą, że to inny aktor, ale cały czas czułam się nieswojo, że "coś jest nie tak" ;). Musiałam to sprawdzić na FilmWebie, bo nie dawało mi to spokoju ;D

matwis28

Widzę, że tylko ja się z Tobą nie zgadzam:)