PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=569908}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112828
6,3 63 krytyków
Looper - Pętla czasu
powrót do forum filmu Looper - Pętla czasu

Oglądając,

ocenił(a) film na 6

trailery tego filmu mój apetyt na historię z elementami sci-fi się zwiększył znacząco. Muszę przyznać, że podchodziłem do tego filmu niemal pewien, iż będzie to kino na bardzo wysokim poziomie... Częściowo... Sam zamysł bardzo ciekawy... Jednak wkradło się kilka błędów. Sam pomysł na swoiste 'zapętlanie' historii był troszkę - w moim mniemaniu -błędnym drogowskazem, zapędzając twórców w cykl pomyłek i schematów. Grzechy głównie zostały popełnione przy pracy nad samą wizją podróży w czasie, czyli na rdzeniu fabuły. Jeśli chodzi o plusy to muszę przyznać, że Gordon-Hewitt w roli 'młodego' Joe'go wyróżnił się zdecydowanie na tle innych postaci. Zwłaszcza na tle zmęczonego wyczynami w 'Niezniszczalnych' Bruce'a Willisa. Uwielbiam tego aktora, jednak był jak dla mnie wypalony. Pomimo upływu lat klasa jaką pokazał chociażby w 'Szklanej pułapce 4', nie znalazła odbicia w obrazie pt. 'Looper'... Niemal czuć było zmęczenie tego aktora tą rolą. Podsumowując, film jest wart uwagi, jednak nie powinien zapaść nam w pamięci. Dobre tworzywo... Tylko źle dobrane narzędzia.