PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566529}

Ludzie Boga

Des hommes et des dieux
2010
6,9 9,4 tys. ocen
6,9 10 1 9401
6,9 16 krytyków
Ludzie Boga
powrót do forum filmu Ludzie Boga

Ludzie Boga

ocenił(a) film na 10

Film widziałam, nie będę wdawała się w dyskusję w temacie...o czym jest i po co jest, ani też o wartościach artystycznych czy ideowych, dla mnie film jest godny obejrzenia, jak mało który z obrazów skupił moja uwagę od pierwszego kadru po sam koniec i chwile trwało zanim myślami wróciłam do sali projekcyjnej, w takiej samej ciszy pozostawali wszyscy widzowie, oto na naszych oczach rozegrał się dramat, cóż z tego że agencje podawały fakty lata temu, cóż z tego że je znałam, otóż nic, w najmniejszym stopniu nie osłabiło emocji, nawet dodało...zeszły się razem- temat, gra aktorska, sceneria, reżyseria, muzyka Czajkowskiego przepięknie dopełniła całości, ostatnie sceny z kolacji, razem powstało prawdziwe arcydzieło.
Czytałam tu na Filmwebie że podobny w klimacie do Wielkiej Ciszy, jedyne podobieństwo to takie że obydwa są o braciach zakonnych, dwa inne, różne i odmienne, nieporównywalne i żadnych podobieństw.
Film "Ludzie Boga" zachwyci wszystkich tych, którzy wiedzą po co idą do kina.

ocenił(a) film na 9
teodor1953

Film rzeczywiście piękny.
Najbardziej przejmująca scena - z "Jeziorem łabędzim"... Oczywiste było, że chwilę później wszystko się skończy i pomimo tego nie scena niepretensjonalna, tylko po prostu poruszająca.

teodor1953

Ja wiem po co chodzę do kina i chodzę do kin studyjnych bardzo często, czasami wiem, że mnie na to nie stać, a i tak idę. I wiem po co poszłam na ten film, czego od niego oczekiwałam. Nie dał mi tego. Nie zachwycił mnie, a wręcz rozczarował.

ocenił(a) film na 10
horenheb

każdy ma prawo i każdemu wolno mieć swoje własne zdanie,jednemu podoba się matka a drugiemu córka,co w niczym nie zmienia faktu że film jest w odbiorze różny dla każdego bez względu na przesłanki czy oczekiwania...
a zwrot ... "Film "Ludzie Boga" zachwyci wszystkich tych, którzy wiedzą po co idą do kina....rzeczywiście jest mocno niefortunny i przepraszam za niego