PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558111}

Ludzka stonoga 2

The Human Centipede II (Full Sequence)
2011
3,6 25 tys. ocen
3,6 10 1 25199
4,1 12 krytyków
Ludzka stonoga 2
powrót do forum filmu Ludzka stonoga 2

Jak w temacie - sam nie wiem, jaką dać ocenę. Bo to film ohydny, obleśny, zepsuty, obrzydliwy i zdrowo poryty. Osobiście bardzo się na nim męczyłem - miejscami czułem się jakby mi ktoś zrobił lewatywę przez oczy.
Ale... taki właśnie miał być i dlatego jestem w kropce, bo te wszystkie chore klimaty były zamierzone i jako takie powinny być ocenione na 10/10 - mission accomplished. Ale cośtam z tyłu głowy mi mówi, że bardzo niedobrze, kiedy taki film powstaje i każdy może go obejrzeć. Bo nie daj Boże się jakiś drugi Martin zainspiruje...
Strach się bać, co będzie w trzeciej części...

ocenił(a) film na 1
jmikita

hehe widocznie z filmami Gore jeszcze nie miałeś do czynienia XD >>
http://www.filmweb.pl/film/Srpski+film-2010-497153
http://www.filmweb.pl/film/Snuff+102-2007-453179

ChibiGoku

A właśnie miałem :) Sam nie wiem dlaczego akurat "stonoga 2" tak strasznie mi zryła beret. Może to kwestia głównego bohatera? Nie kojarzę z innych filmów większego oblecha, zarówno z wyglądu, jak i z zawartości dekla. I sam nie wierzę, że to piszę, ale jednocześnie tak bardzo skrzywdzonego.

ocenił(a) film na 1
jmikita

oo a więc sorki że tak twierdziłem :)
hmm Ludzka Stonoga to według mnie śmieszny film :) a co do głównego bohatera... ciekawi mnie czemu właśnie na takiego gościa zdecydowali się twórcy... czy on coś miał sugerować? jak myślisz?

ChibiGoku

spoko, przeżyję :)
Mam małą teorię, ale być może obrażę nią sporo osób :) Właściwie to mam dwie teorie. Tytułem wstępu - tak naprawdę chyba bardziej mi żal Martina, niż budzi we mnie odrazę. Podobnie miałem, kiedy oglądałem "Celę", ale tam główny bohater nie wyglądał jak kupa nieszczęścia z przewagą kupy i ewidentnym zabiegiem twórców było wywołanie u widza współczucia dla chłopaka, którego skrzywdził i skrzywił popieprzony ojciec. Zdziwiłbym się, gdyby z takiej rodziny wyrósł ktoś w 100% normalny. Tutaj mamy kolesia skrajnie nieatrakcyjnego fizycznie, na którego widok odwracamy wzrok z odrazą - teoria pierwsza: zabieg celowy, który pokazuje, że fizyczność + psychika są ze sobą ściśle powiązane i oddziaływują na siebie w obie strony jednakowo mocno. Coś jak "w zdrowym ciele zdrowy duch", tylko tutaj wszystko jest baaardzo dalekie od "zdrowości" :) Trochę ta teoryjka moim zdaniem nie do końca pasuje, bo gdyby nie cała otoczka toksycznej rodziny, to patrzylibyśmy na głównego bohatera jak na grubego i paskudnego jak kupa, ale zwyczajnego pracownika parkingu i tyle.
I tutaj się pojawia mój drugi tok myślenia - rozejrzyj się dookoła i popatrz, ilu masz wokół siebie takich zwyczajnych ludzi, którzy obsadzają zwykłe stanowiska pracy, wyglądają przeciętnie albo poniżej przeciętnej, na pierwszy rzut wyglądają normalnie i zupełnie, ale to zupełnie nie zdajesz sobie sprawy, co tak naprawdę kryje im się pod deklem...
Hmmm,to chyba jednak jedna teoria :))

ocenił(a) film na 1
jmikita

no i tu przyda się właśnie że nie osadza się ludzi po wyglądzie :) kto by pomyślał że taki grubaskowaty odludek zdolny bd do czegoś takiego? no wszystko możliwe :) aczkolwiek wciąż mnie ten film nie przekonuje do siebie XDDDD widziało się lepsze XD ale nie zmienia to faktu ze ostatnia cześć też pooglądam kiedyś :)