Ten film jest po prostu niesmaczny. Przerysowany, obrzydliwy, zupełnie nic nie wnosi.
Stracone półtorej godziny życia
nic nie wnosi? Radzę oglądnąć jeszcze raz i wyciągnąć wnioski. I skup się na wątku psychologicznym i grze aktorów zamiast oceniać go po brzydkich scenach, bo znów "stracisz półtorej godziny życia" ;/
hmm... muszę sprostować mniemanie panów:) Oglądałam "Ludzką stonogę 1" i oceniłabym go na 7. Kino tego typu nie jest mi obce i uważam że dobry film można znaleźć w każdym gatunku, nie odstraszają mnie "brzydkie sceny". "Piła" też od takich nie stroni a to jeden z lepszych filmów tego rodzaju. Co do wątku psychologicznego to nie wiem na czym się tu skupiać, skoro został podany na tacy, nie ma miejsca na żadne domysły, domniemania, na jakiekolwiek dociekanie. Ja rozumiem, że miało to na celu uwiarygodnić bohatera i wzbudzić nasze współczucie ale robi się to w pewnym momencie wręcz groteskowe. A gra aktorów? Jeżeli to był film z "dobrą" gra aktorów, to naprawdę chciałabym poznać skalę ocen według której oceniliście to "dzieło". Polecam, hmmm.... "Monster" ? Tam mamy grę aktorów, tu pojawił się facet, który w sumie nie potrzebował nawet charakteryzacji i nie zdziwiłabym się gdyby w rzeczywistości był lekko opóźniony. Tak więc nadal 1/10:)
""Piła" też od takich nie stroni a to jeden z lepszych filmów tego rodzaju."
"Piła" z każdą częścią była coraz słabszym odcinaniem kuponów od popularnego tytułu, z gore ma wiele wspólnego ale nie należy do najlepszych filmów gatunku. "Human Centipede" to co innego, gdyż reżyser pierwszym filmem stworzył wysoką poprzeczkę którą wybitnie przeskoczył. Reakcje ludzi mówią same za siebie.
"Co do wątku psychologicznego to nie wiem na czym się tu skupiać, skoro został podany na tacy, nie ma miejsca na żadne domysły, domniemania, na jakiekolwiek dociekanie."
Wszystko podane na tacy? Raczysz żartować. Polecam obejrzeć film jeszcze raz. I porządnie się skupić.
"pojawił się facet, który w sumie nie potrzebował nawet charakteryzacji i nie zdziwiłabym się gdyby w rzeczywistości był lekko opóźniony."
To tak się teraz mówi na aktorów fenomenalnie grających role psychopatów?
http://www.youtube.com/watch?v=Hn4pySgH9mc&feature=g-hist&context=G26392 cdAHTwm1QwABAA
Proszę. Aż szok bierze że to taki sympatyczny i inteligentny facet.