PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558111}

Ludzka stonoga 2

The Human Centipede II (Full Sequence)
2011
3,6 25 tys. ocen
3,6 10 1 25199
4,1 12 krytyków
Ludzka stonoga 2
powrót do forum filmu Ludzka stonoga 2

Tak, zauwazylem, ze film ten wkonponowywolywuje sie w klasyczne kanony swiatowych dziel kinematografi, stoi na rowni lub jesli nie wyzej z dzielami Bergmana, Antonioniego, Larsa Ulricha, Woody Allena i oczywiscie Petera Jacksona. poszukiwanie szczescia i spelnienia motywuje gownego bohatera to dzialan epickich, brawurowych, nietuzinkowych, wysoce niehigienicznych a zarazem prostych, wysublimowanych, wrecz erudyczno-marksistowsko-leninowskich.

Filmu osobiscie nie ogladalem, przesunalem suwakiem w kilku kunsztowych momentach aczkolwiek - i juz tych kilka drogocennych chwil, niezapomniana i beztroska trauma oraz brak kontroli nad paroma witalnymi miesniami zwieraczowymi (w szczagolnosci musculus sphincter ani externus) - pozwolily mi na wyrobienie sobie wybitnie obiektywnej oceny tego dziela, porownywalnego do Casablanki, Obywatela Kane`a, Przeminelo z Wiatrem i oczywiscie Wladcy Pierscieni Zaciskowych Do Przewodu Paliwowego Ferrari Testarossy Petera Jacksona. Danke

ps. nagrode Pulitzera odbieram w auli glownej Instytuty Pediatri i Poloznictwa dzis po poludniu, miedzy obiadem a kolacja a dokladnie o 4.38

ocenił(a) film na 1
mauser8x57

Powinieneś obejrzeć w całości. To bezcenne dzieło, które zmienia sposób patrzenia na światową kinematografię. Niestety w Twojej wypowiedzi widoczny jest wpływ tego, że nie obcowałeś z nim przez pełne półtorej godziny swego życia - bo gdyby tak, wiedziałbyś, że wszystkie wypociny Bergmana miażdży obcasem jak robaka.

medithanera

Wierz mi, chciałem ale mnie taśme w VHesie wciągnęło i wszystkie lampy w Rubinie poszły, baba boso poszła w pole jak szczała, sodoma gomora, krowy muczą 3 dzień. W remizie jest VHS z 16 głowicami termo nukleinowo indukcyjnymi cy cuś jakoś tak, po mszy w niedzele pójde tam i może zobacze do konca. Amen

ocenił(a) film na 1
mauser8x57

Rozumiem.

ocenił(a) film na 1
mauser8x57

miałem tak samo :)

orzelek1987

nie żebym życzył Ci żle, ale fajnie, że nie tylko ja miałem taki problem, że nie jestem samotny w rozpaczy po braku kontaktu z tym, jakże, wielkopomnym dziełem....:)