PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=449935}

Mój przyjaciel Hachiko

Hachi: A Dog's Tale
2009
8,0 191 tys. ocen
8,0 10 1 190774
6,9 27 krytyków
Mój przyjaciel Hachiko
powrót do forum filmu Mój przyjaciel Hachiko

Jaki to durny film. Profesor znajduje psa. Jest super człowiekiem i chce go oddać w dobre ręce, ale o dziwo nikt nie chce więc przygarnia go. Żyją szczęśliwie w idealnym świecie. Wszyscy wszystkich kochają i są dla siebie i dla psa mili o.0. Nawet jeśli na prawdę tak było, że ten pies przychodził to nie musieli w tak durnowaty sposób przedstawiać całej historii. Pokazane tak, by wycisnąć jak najwięcej łez z gimnazjalistek i romantyczek.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
dawidklimowicz

uuuu ale argumentacja, człowieku pocisnąłeś mu...

Z chęcią obejrzę i dołączę się do dyskusji.

ocenił(a) film na 10
criginold

Mam gdzieśtWOJE

ocenił(a) film na 10
criginold

Złośliwość rzeczy martwych... Mam gdzieś tWOJE gimnazjalne i romałtyczne lzy. Nie znasz się na rzeczy, to się nie odzywaj. Jezu, średniowiecze!!! (choć pewnie autor/ka postu i tak nie zna tego pojęcia).

ocenił(a) film na 2
kemot81

naucz się pisać po polsku bo nie potrafię przeczytać tego bełkotu. Skończyłeś podstawówkę?

ocenił(a) film na 10
criginold

Podstawówkę skończyłem... i nie tylko, ale nie wiedziałem, że to może się stać powodem zazdrości. Nic trudnego, próbuj, próbuj... Tutaj możesz się dowiedzieć więcej na temat filmu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Hachik%C5%8D

ocenił(a) film na 2
kemot81

zal, przestań już trollować

criginold

Ooo, widzę, że wydaje Ci się, że użycie słowa "żal" rozwiąże wszystko.
I nie rozumiem czy musisz od razu obrażać gimnazjalistki, nie wszystkie są przecież takie jak Tobie się wydaje. ;)

ocenił(a) film na 8
criginold

Wszystko to co napisałeś (wymęczyłeś) ciginoldzie nie najlepiej świadczy o tobie ... martwi mnie że tyle osób śmieje się z Ciebie a ty nic sobie z tego nie robisz ...czas pokazać sprawę mamie .. najwyżej dostaniesz po uszach, ale ile wstydu sobie zaoszczędzisz ... PS. I pamiętaj : nie oglądaj filmów bo ci szkodzą

ocenił(a) film na 9
criginold

"Nie podoba mi się bo jest głupi ale ja jestem kinomanem bo dałem Transformersom i Incepcji dychę!" Za kilka lat będziesz pisał maturę dlatego mam nadzieję, że nauczysz się popierania swoich opinii argumentami. Swoją drogą, na IMDB "Hachiko: A Dog's Story" wystawiono 8.1/10, a tam oceny takich jak ty omijają szerokim łukiem. Przykro mi to stwierdzać, ale albo jesteś trollem albo przygłupem. Nie ma innej możliwości. Taka podpowiedź: nie wyjeżdżaj po raz kolejny, że ktoś nie ma mózgu, bo twój najwyraźniej jest strasznie gładki. Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 2
kuubaa

"na IMDB" to mi autorytet znalazłeś. Skończ te swoje durne wywody. Ty dałeś 9/10 ja 2/10 i nic tego nie zmieni więc po co brniesz człowieku? Napinaczu internetowy. Skończ

ocenił(a) film na 9
criginold

Nic ci nie znalazłem, bo nic nie szukałem. Ty się tam po prostu nie nadajesz, bo jesteś na to za głupi. Także nic nie chcę zmieniać, takich jak ty jest tu kolokwialnie mówiąc od gnoja. Pisałem to do w związku z innymi osobami w celu utwierdzenia ich w fakcie, iż polemika z tobą ma taki sens jak rzucanie grochem o ścianę. ARGUMENTY, ARGUMENTY I JESZCZE RAZ ARGUMENTY. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 2
kuubaa

twoje argumenty są na poziomie podstawówki. "Jesteś głupi"- takich argumentów właśnie dzieci w podstawówce używają. Gratuluje poziomu. Skończ trollu, skończ

ocenił(a) film na 9
criginold

Ostrzegę cię przed maturą po raz ostatni, bo widzę, że będzie ciężko. Czytaj ze zrozumieniem. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
kuubaa

Kuubaa ... przed czym ? przed maturą ? ha, ha, ha .... dobre ..... criginold nie jest taki głupi .... on ma już 17 lat i od dawna pracuje. W wolnym czasie (a ma go bardzo mało, bo ego wielkie a na godzinę mało płacą) zagląda tu i ówdzie i wsadza wszystkim bo tak naprawdę nie wie że można inaczej ..

ocenił(a) film na 2
musicmans

gratuluje żałosnego komentarzu. Pokazałeś klasę jak twoi przyjaciele z kółka wzajemnej adoracji, które tu utworzyliście przeciwko mnie. Każdy z was żałośniejszy od drugiego.

ocenił(a) film na 2
karas6610

gratuluje poziomu

ocenił(a) film na 2
karas6610

Ja podłej? zobacz na swoje komentarze. Z przykrością stwierdzam, że twoje IQ jest takie samo jak tego psa;( ludziepsy na filmweb;(

ocenił(a) film na 2
karas6610

tu też przyszedłeś hejtować? Na tym polega twoje życie? hejtowanie wszystkiego i wszystkich na filmweb i pewnie innych forach?

ocenił(a) film na 9
criginold

denna bajka, dla gruboskornych ogladaczy polskich debilnych seriali, jutro nowy odcinek klanu wzruszysz sie na pewno

ocenił(a) film na 2
riko62

aha

ocenił(a) film na 10
criginold

Lubię placki

ocenił(a) film na 2
Kai_7910

po twoim komentarzu i wysokości oceny jaką wystawiłeś mogę stwierdzić, że jesteś zerem

ocenił(a) film na 10
criginold

Podziwiam Cię, serio. Chciałbym miec umiejętność oceniania ludzi na takiej podstawie jak Ty ;-) Natomiast mogę jedynie stwierdzić po przeczytaniu Twoich wcześniejszych komentarzy, ze nie warto wchodzić z Tobą w polemikę. Hachi 10/10 dziękuję i naprawdę placki sa bardzo smaczne.

ocenił(a) film na 2
Kai_7910

nie jesteś godzien by więcej ci odpowiadać. Żegnaj trollu

ocenił(a) film na 10
criginold

Jesteś po prostu zwykłym człowiekiem bez uczuć...

ocenił(a) film na 2
bmhannahmontana

to, że nie nabieram się na te tanie chwyty nie znaczy, że nie mam uczuć. Jako człowiek rozumny widze, że ściemniają. Bezmózgowcy się na to nabierają i wystawiają 10/10 jak Kai_7910

ocenił(a) film na 9
criginold

a piszcie sobie co chcecie, ale ja ten film widziałam już czwarty raz i dalej ryczałam jak bóbr. Ale może jest coś w tym, co twierdzi criginold, bo ja na ten przykład oglądalam dzisiaj razem ze swoimi dwoma psami i one już niemal od samego początku ziewaly znudzone, a od połowy to chrapały tak, że musialam wolumeny zwiększać. zatem widzę, że faktycznie nie każdemu musi się ten film podobać. wesołych świąt:)

ocenił(a) film na 8
criginold

Po 1 to jest na faktach. Po 2 o co ci chodzi w tym: 'Wszyscy wszystkich kochają i są
dla siebie i dla psa mili o.0.' ?

extranick

no bo najwyraźniej jemu to przeszkadza, że ludzie są dla siebie mili. w jego idealnym świecie każdy napotkany człowiek daje sobie w mordę, ależ to byłby cudowny świat!
akurat ten argument był do bani. "ludzie są dla siebie mili". tak to rzeczywiście powód, żeby zaniżać ocenę filmu.

criginold

Mówisz ciągle o tym jak ludzie są dla siebie dobrzy. Myślę, że jest tak dlatego, że po prostu im tego zazdrościsz. Nie zaznałeś prawdziwej przyjaźni i nie potrafisz tego filmu zrozumieć. Choć w filmie nie wszyscy byli fair. Czytając Twoje dalsze wpisy, widzę jak się złościsz bo ktoś sądzi inaczej niż Ty. Drugiej strony nie czytałam bo nie miałam ochoty czytać Twoich wymysłów. Myślę też, że film miał pokazać prawdziwą przyjaźń (a raczej odzwierciedlić) między zwierzęciem, a człowiekiem. W mniejszym stopniu między człowiekiem, a człowiekiem. Pokazali to i to. Powiedz dlaczego mieli pokazać w tym filmie złość, zawiść ludzką itp. jak dookoła mamy jej dość? Poza tym nie o to chodziło! W filmie było dość ''tragedii''. Tyle w tym temacie. Pozdrawiam. 1000/10 ;)

criginold

O Jezus, czy na filmweb'ie muszą być zawsze skrajne opinie typu "Arcydzieło!!!! 10/10" i "Ten film jest denny 2/10", ludzie 2/10 to na prawdę trzeba zasłużyć. 2/10 to ja bym wystawił filmowi który byłby nagrywany mikrofalówką, miał fabułę typu idzie Kasia do przedszkola i się przewróciła, oraz całkiem niezłe sceny akcji typu strzelanina z użyciem slow motion. Dziwne? Tak, ale możliwe.

sewerynekd

Przy okazji sądząc po twoich wypowiedziach...jesteś albo kretynem, albo po prostu tylko idiotą

ocenił(a) film na 2
karas6610

jestes zerem. Przykro mi. Nawet nie czytam tych wypocin. Po pierwszym zdaniu widze, że są nastawione typowo na trolling

ocenił(a) film na 2
karas6610

gratuluje poziomu. Sięgnąłeś dna

criginold

Naprawde usmialem sie z twoich komentarzy niezle :) , kto ma jakas inna opinie niz ty odrazu mu trzeba pocisnac , a jak juz tobie ktos pocisnie to wyzywasz ich od zer i bezmozgow :P . w Polsce takich miasteczek niestety niema zeby ludzie byli tak serdeczni ,a przynajmniej nie znam , ale w koncu to nie w Polsce grali wiec sie do tego nie przyczepiaj , film jest naprawde piekny w swojej prostocie .

BYBOL

jezu i po co cała ta dyskusja. typowi nie podobał sie film miał do tego swiete prawo, wyraził swoją opinie, różną od większości z was podał swoje argumenty i powstała taka napina na niego ze hej. wszystkim musiał sie podobac ten film? chyba nie. No cóż na filmwebie nie mozna miec innego zdania niz wiekszosc bo od razu jest sie hejterem ignorantem czlowiekiem bez uczuć. ( ps autorze no 2 to ja rozumiem dla wrong turn 5)

callllan

ale tutaj nie chodzi o to, że film się jemu nie spodobał czy, że wyraził opinię, chodzi o to, że on ciągle obraża ludzi.

ekoderka

no tak najlepiej to nie wygladąda ale o ile dobrze to przeanalizowalam to pierwszy "pocisk" nie poleciał do załozyciela tego tematu

callllan

od* zalozyciela

callllan

przykład numer 1 - odpowiedź pod moim postem ;)

callllan

no może, ale później już obrażał wszystkich jak leci

ocenił(a) film na 2
ekoderka

zamknijcie dupe wszyscy. Temat został wyczerpany, po co go drążycie?

criginold

Matko, aż mi się nie chciało tego wszystkiego czytać... film obejrzałem i uważam że jest całkiem fajny i wzruszający. Mam pewne zasady - jeśli dam jakiemuś filmowi 10 na 10, a ktoś inny da 1 na 10 i będzie w 100 postach argumentował, jakie to jest gówno i atakował każdego, kto się mu sprzeciwi - trudno. Gdyby wszyscy ludzie się zgadzali, to było by strasznie nudno, nie? A tak można się spotkać przy herbatce i sprzeczać o to, czy film jest słaby czy nie.
Poważnie ludzie. Komuś się film nie podoba - jego sprawa. Świat się od tego nie skończy! Strasznie mnie denerwują takie obrzucanie się "twoimi starymi", "żalami" i "spierdajami" Przecież można dyskutować w normalny, kulturalny sposób...prawda?