PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=217256}

Mężczyzna jest kobietą jak każdy

L'Homme est une femme comme les autres
1998
5,6 25  ocen
5,6 10 1 25
Mężczyzna jest kobietą jak każdy
powrót do forum filmu Mężczyzna jest kobietą jak każdy

...bo jest dokładnie odwrotnie: kobieta jest mężczyzną, a dokładnie "żebrem" Adama, i to niestety wszystko tłumaczy :)

MaX_Q

Chamski tytuł. Dziś, to kobiety za wszelką cenę próbują przejąć role od mężczyzn, często ocierając się o śmieszność. Współczesne kobiety chciałyby robić wszystko to, co faceci - podnosić ciężary, posuwać w tyłek od tyłu... Co za dużo, to niezdrowo :) Dobrze Romek Polański powiedział w Cannes 2013.

La_Pier

Dokładnie, a poza tym coraz bardziej rzuca się w oczy fakt, że w kinie królują męskie kobiety i zniewieściali faceci. Genderowy obciach na całego :)

MaX_Q

Nie wybrzydzam. Lubię i takie i takie, tylko niech w końcu przestaną udawać, że mogą robić wszystkie rzeczy jak mężczyźni. Przez takie myślenie one wyrządzają sobie krzywdę, tracąc swoją kobiecość.

La_Pier

Dokładnie. Dały się oszukać feministkom i manipulatorom społeczno-medialnym, że mogą być równe we wszystkim mężczyznom, i zgłupiały na tyle, że trudno dziś znaleźć (nie tylko w kinie) prawdziwą kobietę. Same lalki albo "spluwy" :)

MaX_Q

Lalki nie da się pokochać, a pseudofeministki są jeszcze gorsze, bo nie potrafią się zatrzymać w swej głupocie. Spróbuj dziś pocałować kobietę w rękę - dostaniesz w gębę albo zostaniesz wyśmiany (niewykluczone, że jedno i drugie). Ale może się skończyć i tak, że biedny chłop wyląduje na policyjnym komisariacie i zostaną mu przedstawione zarzuty molestowania seksualnego. Chore czasy nastały skoro kobiety nie chcą być kobietami, tylko zapragnęły zostać mężczyznami.

La_Pier

Dokładnie. Ale jeszcze smutniejsze jest to, że wielu mężczyzn niewieścieje do tego stopnia, że gdziekolwiek się ruszysz, wszędzie wpadasz na "chłopakopanienki".
A jak jeszcze musisz z nimi pracować, to już koszmar...

MaX_Q

Czyżby ultrakonserwatysta z Ciebie wyszedł? Oby nie :) Wielki Brando był bi. To nie takie straszne. Nie można się tym zarazić.

La_Pier

No nie wiem, z kim przestajesz, takim się stajesz :)
Jestem mocno tolerancyjny, ale moja męskość coraz trudniej to znosi, zwłaszcza jak ktoś próbuje się do mnie dobierać, a nie jest atrakcyjną brunetką :)

MaX_Q

Nie można przecież się stać homo tak po prostu :) A jak robią awanse, to spokojnie natrętowi wytłumaczyć i po sprawie. Dobrze, ze wspominasz o brunetkach, bo są moimi faworytkami, choć tak prawdę mówiąc, blondynek nie wyrzucę za drzwi :) Szkoda, że u nas nie ma dużo Azjatek, bo te ubóstwiam :) Fascynujące są także kobiety Bliskiego Wschodu, ale ryzyko za duże.

La_Pier

Polecam "Trzy miłości" 2005.

MaX_Q

Chcę to obejrzeć, fabuła zapowiada się mega interesująco.