Mała Miss

Little Miss Sunshine
2006
7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104555
7,5 53 krytyków
Mała Miss
powrót do forum filmu Mała Miss

Obejrzałem dopiero teraz i nie mogę się nadziwić, że tak późno! Ten film można określić tylko jednym przymiotnikiem i jego pochodnymi: genialny! Powinien znaleźć się w top100, moim zdaniem. Niesamowicie oryginalny scenariusz, który zresztą został nagrodzony Oscarem, zupełnie mnie podbił! Szalenie cenię sobie taki klimat filmu, opowiedziana historia raz mnie wzruszała, a raz powodowała niemal łzy śmiechu, a przy tym summa summarum nie powędrowała w niebezpieczne rejony przesłodzonego american dream, co mnie pozytywnie zaskoczyło. W tym filmie prawie wszystko prezentuje poziom największego kunsztu. Niemal każda rola aktorska jest znakomicie dopasowana do historii, zaś za wykonanie aktorom należą się wielkie ukłony. Niełatwo wpasować się w taką hybrydę gatunkową, która pozornie przybiera formę "głupiutkiej" komedii dla zabicia czasu wieczorem w dowolnym gronie, dlatego nawet nie będę wymieniał tego, co mi się podobało w aktorstwie poszczególnych osób, bo ta opinia przybrałaby zbyt pokaźne rozmiary. Muzyka jest znakomita i świetnie przeplata się ze scenami, dając wyrazy płynności, bawiąc, zastanawiając, dając wytchnienie od uśmiechu, by spotęgować go w końcowej scenie konkursu. Świetne zdjęcia schodzą nawet na drugi plan i dopełniają, będę się upierał, wielce niebanalnie opowiedzianą historię jednego z najlepszych scenariuszy dekady!
9,3/10 i windować ten film o kilka setek poproszę!

diego88

dokładnie tak, ale TWOJA ocena za niska.

ocenił(a) film na 9
sleepyLemur

moja! :)

ocenił(a) film na 10
diego88

Brawo za ta opinię. Moja ocena: 10! Pierwszy film ak na razie, który oceniam na dziesiątkę:)