PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=636728}

Magiczne słowa: Opowieść o J.K. Rowling

Magic Beyond Words: The J.K. Rowling Story
2011
6,7 2,2 tys. ocen
6,7 10 1 2202
Magiczne słowa: Opowieść o J.K. Rowling
powrót do forum filmu Magiczne słowa: Opowieść o J.K. Rowling

po co?

ocenił(a) film na 4

pytam się, po co ten film powstał? Wchodzenie z butami w cudze życie po całości. Zniesmaczyło mnie to, niestety. Polecam swoją drogą jak już ktoś chce zgłębiać życie Rowling, to tvn style emitował odcinek o niej, jej życiu, gdzie sama JK oprowadza i opowiada.

Edyta_20

No ale przecież ona wyraziła na to zgodę więc jakie wchodzenie z butami?

Edyta_20

...bo to film biograficzny...:) Wiele jest takich, uwielbiam takie. Np. Enid, też super, polecam:)

Edyta_20

ja myślę, że jeśli autorka się zgodziła, to nie ma mowy o wchodzenie z butami w życie. poza tym sądzę, że fani potrzebowali takiego uzupełnienia względem tej serii ;)

ocenił(a) film na 5
ptr997

Czy w początkowej fazie filmu, nie było czasem powiedziane, iż jest to nieautoryzowana biografia?? Swoją drogą wszystko w tej produkcji było jakieś takie sztuczne, a pierwsza połowa wręcz narzucała widzowi fakty, jakoby wszyscy wszystko wiedzieli od samego początku jej narodzin. Jakby jej kariera była to z góry ustalona, a w międzyczasie tylko skoczyła sobie kilka razy na piwo, poczęła dzieciaka itp itd. Nie wnikam że to wszystko prawda, ale w tej formie tego po prostu nie kupuję. Harry Potter, świetna rzecz, ale jej historia mnie absolutnie nie interesuje:-) 5/10

ocenił(a) film na 9
Hardstyle_Lover

Oczywiście! Zgodzę się co do tego, iż w filmie pewne fakty są koloryzowane. Jednakże, przypominało to właściwie kolejną część Harrego Pottera, ukazanie być może pewnych fragmentów, które nigdy wcześniej nie były przedstawione w książce - coś w rodzaju dopełnienia do całości! Bardzo kreatywne. Jako że wychowałam się z Harrym Potterem, musiałam obejrzeć biografię pisarki i przyjęłam to z pełną powagą i szacunkiem. Poza tym jestem bardzo wdzięczna J.K Rowling. Dzięki jej miałam ciekawe dzieciństwo: zrezygnowałam z kolorowego telewizora i gier komputerowych na rzecz czytania książek , następnie zachęciła mnie do nauki języka angielskiego i innych języków. W rzeczy samej jej twórczość zainspirowała mnie, poruszyła moją wyobraźnię. Przez nią do końca życia będę dzieckiem i żyła w swoim świecie. J.K Rowling to wspaniała osoba, bez takich ludzi świat byłby pusty i monotonny. Dziękuję twórcą filmu. Moja ocena 9/10 - 1 pkt odejmuje za to, że się popłakałam ....

anetek

A dlaczego się popłakałaś?

ocenił(a) film na 9
ntx

..ponieważ oglądałam dramatyczne sceny z życia J.K Rowling - przemoc, problemy - to dotyka każdego z nas, a na dodatek sprawiają ból człowiekowi. Sądzę, że p. Rowling o wszystkim nie powiedziała, na pewno jest jej trudno mówić o takich sprawach. Za mocno przeżywam krzywdę ludzką, a szczególnie jeśli w grę wchodzą dzieci.

anetek

A opowiesz mi o tym / o niej coś więcej?

użytkownik usunięty
Edyta_20

Właśnie: PO CO?

Po to by przedstawić jak było od początku

Edyta_20

Wzięła za to tyle kasy, że zapewniam cię, że nie był to dla niej żaden problem... Do tego jeszcze bardziej wypromowała siebie i książki

Angela4b

Aha, jasne. Bo "Harry Potter" nie jest jeszcze wystarczająco znany i potrzebuje dodatkowej promocji.

ocenił(a) film na 10
dziewczyna_wampira

pokazała nam prawdę. Wytłumaczyła skąd się wziął Harry... mnie osobiście od dawna to interesowało, a dopiero dziś dowiedziałam się prawdy po obejrzeniu tego filmu ;)
jeśli twierdzisz, że zrobiła to dl kasy to prawdopodobnie nie czytałeś tej serii