PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640018}
5,4 5,9 tys. ocen
5,4 10 1 5899
5,7 14 krytyków
Maniac
powrót do forum filmu Maniac

Pomimo tego ze jest to REMAKE filmu pod tym samym tytulem z roku 1980 to film jak najbardziej
godny jest polecenia... Swietny klimat naprawde dobra sciezka dzwiekowa i co wazne E.WOOD
wpasowal sie calkiem dobrze w swoja role... Jak tylko ujzalem ze ALEXANDRE AJA byl
wsolscenarzysta tego filmu to juz wiedzialem ze powstanie dobry film... POLECAM WAM GORACO
TE DZIELO!

punisher822_filmweb

Niestety to jednak tylko remake ,oryginał duzo lepszy a Ś.P Joe Spinell według mnie lepiej odegrał swoją role niz Elijah Wood to był prawdziwy psychol, no ale teraz tak sie kręci horrory i thrillery niby duzo sie dzieje niby krwawo tylko jakos klimat filmu gdzieś uleciał szkoda bo potencjał był ,niestety rozczarowałem sie.

ocenił(a) film na 9
wladekpoz

Ale nie przesadzaj bo na tle setek thrillerow i horrorow naprawde badziewnych to MANIAC wypada dobrze. Zwroc uwage jak swietnie ukazali w tym filmie punkt widzenia mordercy i jaka swietna muza towarzyszy poszczegolnym scena... Naprawde film mi sie podobal... PS.Z TEGO WZGLEDU ZE NIE WIDZIALEM ORGINALU TO MAM DO CIEBIE KILKA PYTAN: 1 CZY W STARSZEJ WERSJI TEZ JEST MOTYW WYGLADAJACY JAKBY MORDERCA MIAL KAMERE W REKU I TEZ TAK MALO WIDAC JEGO TWARZ? 2 CZY W STAREJ WERSJI JEST PODOBNY MOTYW MUZYCZNY? 3 CZY W STAREJ WERSJI MANIAC NA KONCU GINIE CZY TEZ GO ARESZTUJA?

punisher822_filmweb

No być może na tle tych naprawde badziewnych wypada troche lepiej to na pewno jednak to juz nie to samo brakuje mnie tego brudnego klimatu w starszej wersji nie ma tego motywu z kamerą motyw muzyczny jest bardziej mroczny a końcowa scena jest prawie taka sama

ocenił(a) film na 9
wladekpoz

Widze ze lubisz filmy w klimacie PSYCHOZY czy MANIACA to jak oceniasz film MECHANIK z wychudzonym Bale'm???

punisher822_filmweb

Bardzo dobrze go oceniam , jak dla mnie to świetny film