Pomimo tego ze jest to REMAKE filmu pod tym samym tytulem z roku 1980 to film jak najbardziej
godny jest polecenia... Swietny klimat naprawde dobra sciezka dzwiekowa i co wazne E.WOOD
wpasowal sie calkiem dobrze w swoja role... Jak tylko ujzalem ze ALEXANDRE AJA byl
wsolscenarzysta tego filmu to juz wiedzialem ze powstanie dobry film... POLECAM WAM GORACO
TE DZIELO!
Niestety to jednak tylko remake ,oryginał duzo lepszy a Ś.P Joe Spinell według mnie lepiej odegrał swoją role niz Elijah Wood to był prawdziwy psychol, no ale teraz tak sie kręci horrory i thrillery niby duzo sie dzieje niby krwawo tylko jakos klimat filmu gdzieś uleciał szkoda bo potencjał był ,niestety rozczarowałem sie.
Ale nie przesadzaj bo na tle setek thrillerow i horrorow naprawde badziewnych to MANIAC wypada dobrze. Zwroc uwage jak swietnie ukazali w tym filmie punkt widzenia mordercy i jaka swietna muza towarzyszy poszczegolnym scena... Naprawde film mi sie podobal... PS.Z TEGO WZGLEDU ZE NIE WIDZIALEM ORGINALU TO MAM DO CIEBIE KILKA PYTAN: 1 CZY W STARSZEJ WERSJI TEZ JEST MOTYW WYGLADAJACY JAKBY MORDERCA MIAL KAMERE W REKU I TEZ TAK MALO WIDAC JEGO TWARZ? 2 CZY W STAREJ WERSJI JEST PODOBNY MOTYW MUZYCZNY? 3 CZY W STAREJ WERSJI MANIAC NA KONCU GINIE CZY TEZ GO ARESZTUJA?
No być może na tle tych naprawde badziewnych wypada troche lepiej to na pewno jednak to juz nie to samo brakuje mnie tego brudnego klimatu w starszej wersji nie ma tego motywu z kamerą motyw muzyczny jest bardziej mroczny a końcowa scena jest prawie taka sama
Widze ze lubisz filmy w klimacie PSYCHOZY czy MANIACA to jak oceniasz film MECHANIK z wychudzonym Bale'm???