PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640018}
5,4 5,9 tys. ocen
5,4 10 1 5899
5,7 14 krytyków
Maniac
powrót do forum filmu Maniac

Film byłby nawet fajny i ciekawy gdyby nie ta niepotrzebna brutalność. Film krwią ociekający na każdym kroku. Thiller thillerem, ale czy trzeba kogoś oskalpować na wizji żeby przyciągnąć odbiorcę? Zamiast dreszczyku grozy- było po prostu niesmaczne. Nie wiem co gorsze - kolejne serie "Piły" czy "Maniac". pzdr

ocenił(a) film na 9
scrupless

Jeśli nie wiesz co gorsze, to coś z Tobą jest nie tak. Co do brutalności to bardzo dobrze że jest, widać że nie oglądałeś/oglądałaś oryginału i tyle. Można przed seansem dowiedzieć się jaki film masz zamiar obejrzeć, żeby później nie było psioczenia. :)

ocenił(a) film na 8
scrupless

Cóż twierdzę wręcz odwrotnie, krew i brutalność była podstawą tego filmu i powinno być jej znacznie więcej.

ocenił(a) film na 7
scrupless

Co jak co ale brutalność w filmach tego reżysera to fundamentalna część :)

ocenił(a) film na 7
scrupless

przecież to film o psychopatycznym, seryjnym maniaku;krew musiała być... i brutalne sceny nie były przesadzone . Film specyficzny ale naprawdę dobry - wielki dodatkowy plus za muzykę :) szkoda , że tak mało o nim słychać

ocenił(a) film na 9
anielka0000

w naszym kraju wola puszczać kolejną n-tą już komputerową bajkę, albo filmy rozrywkowe dla całej rodziny

ocenił(a) film na 3
scrupless

Otóż to! W pełni się zgadzam, ten film byłby o wiele lepszy bez tego okrucieństwa.

ocenił(a) film na 4
scrupless

To już Piła była lepsza bo mnie tak nieodrzucała jak to!!Matko co się dzieje z dzisiejszymi horrorami zamiast strachu mamy brutalność zamiast kiślu w gaciach mamy obrzydzenie.Ode mnie 4/10 średni film z kipiącym obrzydzeniem podczas mordów które są cały czas powielane w tym samym schemacie mało twórcy się przyłożyli do tej produkcji.Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
scrupless

Film trochę sztuczny, krew jakaś taka różowa, mało realizmu... Ogólnie przeciętniak i tyle w temacie...