PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640018}
5,4 5,9 tys. ocen
5,4 10 1 5899
5,7 14 krytyków
Maniac
powrót do forum filmu Maniac

Maniac 3/10

ocenił(a) film na 3

Mimo fajnego klimatu I mocnego drastycznego obrazu, film irytujacy dzieki niestety Elijah, ktory raz jedyny dobrze zagral zly character w sin city, ale tutaj po prostu kompletnie nie pasuje do roli psychopaty. Niestety, ale ciagle mam hobbita przed oczami, I skalpujacy hobbit to niczym miesozerna zadna krwi sarenka bambi. Gra kamera byla ciekawa do momentu gdy nagle sie zorientowalem ze film jest po prostu malo interesujacy I bazuje tylko na krwistych momentach, ktore trzeba przyznac, byly swietnie zmontowane. Efekty pierwszorzedne, super film do nauczenia sie technik skalpowania. Smieszne w filmie, ze LA takie wyludnione, ze monitoring na stacjach nie dziala, ze ludzi po prostu w nocy nie ma w takich miejscach jak metro, bo albo spia w domach albo w namiotach na ulicach. Co by tu wiecej mowic, film mnie znuzyl i generalnie strata czasu.

ocenił(a) film na 4
dabram17

prawda. ale z hobbitem to się w ogóle nie kojarzył. ale możliwe, że nie szufladkuję po prostu twarzy w ten sposób, nie wiem. nudny, zdjęcia ładne.

ocenił(a) film na 8
dabram17

ted bundy tez wygladal tak niewinnie jak eli wood, a zgwalcil i zabil od 30 do 100 kobiet (do tej pory nie rozkminili ile dokladnie), eli zagral calkiem przyzwoicie, swietny montaz i muzyka

ocenił(a) film na 8
lsd909

Muzyka na pewno. Robi świetny klimat.