Moim zdaniem film to kompletne nieporozumienie.. Chciałam dać 1 ale ze względu na śliczną
Anne, przystojnego głównego bohatera i możliwie dobrą grę aktorską dam 2.. Dlaczego taka
niska ocena ? Moim zdaniem kreacja głównego bohatera była słaba, praktycznie nic o nim nie
wiemy, poza tym, że jego mama była prostytutką(?) Podejrzewam, że to odbiło się jakoś na
jego psychice i dlatego kompletnie ześwirował, patrząc na to wszystko.. Nie rozumiem
natomiast w ogóle skąd w filmie motyw manekinów, dlaczego akurat one, również nie
wyłapałam dlaczego akurat zatrzymywał z martwych kobiet włosy i "dawał je" manekinów ? No i dlaczego np. nie
mordował mężczyzn za to co robili jego matce a kobiety ? Niezrozumiałe motywy... Co oznaczał
wisiorek który dał Annie ? Dobra... Mnóstwo niedomówień (moim zdaniem) ale czy może mi
ktoś przynajmniej wytłumaczyć o co chodzi w końcówce ?:O On umiera sam i ma shizy tak?
Bezsensu. NIE POLECAM !
1) To,że jego matka była prostytutuką i widział takie rzeczy to w zupełności wsytarczy by miał zwichrowaną psychikę. Poczytaj sobie biografie seryjnych morderców;)
2)Manekiny czyli chęć uprzedmiotowienia, ubezwłaznowolnienia, dominiacji. W dzieciństwie to matka dominowała, więc w bohater chciał sobie to zrekompensować.
3)Dlatego nie mordował mężczyzn, bo to z matką był najbardziej związany. To matka go wychowała i w jakimś sensie kochała.
4) Moim zdaniem on popełnił samobójstwo
Pozdrawiam:)
Ad. 3) Jak główny bohater wspomniał, on nie jest gejem. Jakby go pociągali faceci to by mordował mężczyzn, a że był hetero to bardziej go podniecało mordować laski, i to ładne. Brzydkie i grube jakoś omijał ;-)
Dziękuję bardzo za udzielone odpowiedzi. Teraz mogę w końcu powiedzieć , że wszystko w głowię mi się ułożyło i dzięki waszym odpowiedzią (głównie Mac_brok) zrozumiałam ten film :). Trochę denerwowało mnie to, że kamera była z perspektywy mordercy i mieliśmy spojrzenie na świat, otaczające go rzeczy tylko jego oczyma, ale myślę, że 2 to jednak za mało i dam te 4. Może nie dużo ale na tyle film zasługuje moim zdaniem.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam !:)