PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=143515}

Maria Antonina

Marie Antoinette
2006
6,5 61 tys. ocen
6,5 10 1 61273
6,5 28 krytyków
Maria Antonina
powrót do forum filmu Maria Antonina

Nie przepadam za filmami kostiumowymi, historycznymi.. ale ten mnie zachwycił! Stroje były świetne! Obsada OK, główna bohaterka jest śliczna - pasuje do tej roli, zagrała ją perfekcyjnie :) Temat też mi się spodobał. Wydaje mi się że dobrze sie go oglądało dzięki jakości obrazu :) Film jest nakręcony w 2006 roku, więc jest dobry jakościowo, myślę że starszej wersji bym nie obejrzała :D daje 10/10

ocenił(a) film na 9
linexxlily

Ten film jest niezwykły, obejrzałem go po raz pierwszy dzisiaj w telewizji. Bardzo dobre kino w najlepszym wydaniu, ale fakt, że Coppola operuje symbolami i jeśli ktoś nie zna historii królowej mógłby mieć kłopoty z ogarnięciem całości. Przykładem jest niepełna rola hrabiego Fersena w życiu królowej. Film doprawdy świetny, oddający realia epoki. Prowokująca dla mnie jest muzyka, oczekiwałem muzyki z epoki a tutaj zaskoczenie i to pozytywne.

ocenił(a) film na 9
sieciowiec652

Mi sie film podobał, i nie życzę sobie abyś podważał moją opinie. To jest moje zdanie i sądzę że nie tylko ja mam taką opinię na temat tego filmu :)

ocenił(a) film na 9
linexxlily

Ale o co ci chodzi? Przecież napisałem, że mi się też podobał a twoją opinię swoim komentarzem raczej wsparłem, skąd ten atak na mnie? Nie rozumiem.

ocenił(a) film na 9
sieciowiec652

hehe. BARDZO Cie przepraszam :) ale przeczytałam to troche inaczej niż napisałeś :p
Serio przepraszam :) Mam nadzieje że nie masz mi tego za złe :D

ocenił(a) film na 9
linexxlily

W porządku. Mogłem otworzyć swój wątek, ale doszedłem do wniosku, że odbiór filmu u nas obojga jest podobny, dlatego z własnego wątku zrezygnowałem. Nieznacznie różni nas ocena, ja przyznałem 9-kę a ty 10-kę. Jeszcze się zastanowię i kto wie, może zrewiduję swoją ocenę. Ale na teraz jest 9. Pozdrawiam.

linexxlily

Zgadzam się, wspaniały film.