PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=143515}

Maria Antonina

Marie Antoinette
2006
6,5 61 tys. ocen
6,5 10 1 61277
6,5 28 krytyków
Maria Antonina
powrót do forum filmu Maria Antonina

Ten film... no coz... nie jest to arcydzielo... ale nie jest taki znowu najgorszy...
Obsada.... swietnie dobrana! Kirsten Dunst (bardzo lubie te aktorke) oraz aktor (ktorego pierwszy raz na oczy widzialam), ktory gral Ludwika XVI... zagrali fenomenalnie...
Film chwilami nudny, ale i tak trwam w przekonaniu, ze warto go obejrzec, chocby po to, aby sie dowiedziec cos o tamtej epoce i o tamtych ludziach.
Polecam wytrwalym!

Milenka_8

mam bardzo mieszane uczucia.
cudownie było patrzeć na kostiumy i obrazki, to chyba największy plus filmu. aktorstwo też jest dobre, jason schwartzman i steve coogan jak zwykle kapitalni. przekonałam się także do kirsten dunst, świetnie się spisała.
ale już scenariusz wydaje się niedopracowany, końcówka sprawia wrażenie takiej trochę na odczepnego. muzyka jest cudowna, ale mi nie pasuje. wiem co miało być przez to osiągnięte, jednak nie mogłam się do końca "wczuć" w klimat słysząc dość współczesną muzykę, tym bardziej którą tak bardzo lubię.
naprawdę ciężko mi ocenić ten film. jest to dobry przykład niewykorzystanego potencjału.

reklamation

Coppola zrobiła film który uwiódł mnie właśnie muzyką... Nietuzinkowa, współczesna muzyka świetnie zsynchronizowała się z beztroską Kirsten Dunst, którą wręcz uwielbiam... Sophia Coppola i Kirsten Dunst to duet najdoskonalszy co widać gołym okiem:)