PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=143515}

Maria Antonina

Marie Antoinette
2006
6,5 61 tys. ocen
6,5 10 1 61277
6,5 28 krytyków
Maria Antonina
powrót do forum filmu Maria Antonina

Niedokończony :/

ocenił(a) film na 7

Cała historia Marii Antoniny jest bardzo ciekawa. Szkoda że kończy się na początku tej całej
rewolucji, gdzie dopiero zaczynają ją nienawidzić. Dalej było więzienie, poniżanie, z czasem
współczucie dla królowej. To by było genialne. Film ogółem ładnie nakręcony, ale za szybko
się kończy :P

Sohiet

zgadzam się. czułam że tak powiem poważny niedosyt. a szkoda bo kostiumy i cała reszta były piękne, aktorzy tez nieźli. cóż wielka szkoda, bo film naprawdę mógłby być dobry

Sohiet

Niestety, ale zupełnie nie zgadzam się z opinią, że film za szybko się skończył, gdyż skończył się właśnie w odpowiednim momencie. Bynajmniej nie dlatego, że dalsze losy M.Antoniny są już mniej ciekawe czy niegodne uwagi, wręcz przeciwnie wtedy dopiero rozkręca się "akcja" (tak jak napisałaś więzienie, zniewaga, poniżenie, aż w końcu okrutna śmierć) ale z innego jakże prostego powodu - te dramatyczne losy zupełnie nie pasowałyby do konwencji filmu i zaburzyłyby całą jego estetykę, gdyż forma wyrazu filmu skupia się na pięknie (wspaniałe stroje, jasne barwy, młodość, zabawa, i jakże ważna muzyka - dopełniająca cały obraz i nadająca mu niezmiernie optymistyczny wyraz.

ocenił(a) film na 7
If_so_girl

A no masz rację. Faktycznie, jeżeli od początku byłyby ukazane burzliwe losy to pasowałaby reszta życiorysu. Także dzięki za wyjaśnienie i uświadomienie :D

Sohiet

Mój post nie miał na celu nikogo uświadamiać ;p To była taka moja luźna interpretacja, wyrażenie mojego poglądu na sprawę. Szanuję Twoją opinię i zdanie i nie miałam zamiaru Cię od niej odwodzić.