PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=143515}

Maria Antonina

Marie Antoinette
2006
6,5 61 tys. ocen
6,5 10 1 61277
6,5 28 krytyków
Maria Antonina
powrót do forum filmu Maria Antonina

Zawse gra tak samo nawet w takim filmie... no cóż szpeci film... nie wyobrażacie sobie kogoś innego do tej roli? komu sie wogóle podobają takie szmiry jak ona tak wygląda z podkładem nie chciał bym jej widzieć w koszmarach bez podkładu :D :D

skt84

zgadzam się ona jest okropna i psóje cały film...

Zdechlak

pisze się psuje, nie psÓje o.O

skt84

Mpim zdaniem pasowałaby tu nawet młodziutka Scarllet Johansson, ale Kirsten Dunst przerosła moje oczekiwania. Nie mowie że rewelacyjnie zagrała do tej roli, do której trzeba dorosnąć.

ocenił(a) film na 6
skt84

a mnie się podoba :P
Wygląd kwestia gustu, a gra też nieźle

ocenił(a) film na 10
skt84

mnie się podobał film... jeśli się interesuje takimi tematami to ten film może być ciekawy... a kirsten dunst lubię nie wiem co w niej Wam nie pasuje :9 a ty zdechlaku: pisze się psuje a nie psóje ^^

ocenił(a) film na 10
skt84

Brzydka? Polecam udać się do okulisty. Według mnie Kirsten jest prześliczna i naturalna. Zupełnie inna o tych ździrowatych lalek typu Cameron D. czy Angeliny J.....
Gra fatastycznie. Szczególnie urzekła mnie jej rola w "Wywiadzie z wampirem". zadrałam tam śliczną, małą wampirzycę. :)Kirsten jest super. Gdybym była facetem, ona byłaby dla mnie ideałem. A skoro jestem kobieta, moge powiedzieć, że chciałabym byc tak sliczna jako ona... :P

bladooka85

wara od angeliny!
a zdzirowata to jest doda. więc zastanów się, co piszesz albo używaj słów, kkórych znaczenie rozumiesz.
a dunst nie lubię, ale to nie jej wina, że film jest o niczym.
nie udało się coppolli tym razem.
jedynie soundtrack jest świetny- byłam mile zaskoczona strokesami. :)

skt84

Ale po co w ogóle taka dyskusja? Przecież to tylko i wyłącznie kwestia GUSTU - jednym (np. mi) Kirsten się podoba, innym nie, i tyle.

Shedao_Shai

hmm ja myślę że gra kirsten zdecydowanie bardziej dodaje filmowi niz ujmuje:)
co do muzyki...wydaje mi się że copolla popełniła błąd dobierajac muzykę! nie mowie tutaj o rocku <punk-rocku?bo na taką bardziej brzmiała:)> bo to akurat wg. mnie pomysł świetny! zestawienie czasów współczesnych z dawnymi i to w oryginalny sposób! błąd polegał na zbyt małym zaakcentowaniu nowoczesnej muzyki, której tak na prawdę prawie wogóle się nie słyszy! uważam że przydało by się dużo mocniejsze uderzenie gitar!
jeśli chodzi o koncept..hmm tu wyraźnie widać ze copolla conajmniej od połowy filmu zaczyna się gubić, sama tak na prawdę nie wie co che pokazać, jaką marię antoninę przedstawić! tak jakby na koniec zabrakło jej czegoś..wydaje mi sie ze w pewnym momencie straciła pewność co do swojej wizji,nie wiem..tak jakby przestraszyła się czegoś kręcąc ostatnie sceny.takie jest moje odczucie.
film nie jest najgorszy... najgorsze jest to ze na prawdę miał potencjał< mowa o pomyśle>, ktory został zmarnowany...
na koniec coś pozytywnego: sceny wśród zieleni! CUDO!:)

Shedao_Shai

co do muzyki...wydaje mi się że copolla popełniła błąd dobierajac muzykę! nie mowie tutaj o rocku <punk-rocku?bo na taką bardziej brzmiała:)> bo to akurat wg. mnie pomysł świetny! zestawienie czasów współczesnych z dawnymi i to w oryginalny sposób! błąd polegał na zbyt małym zaakcentowaniu nowoczesnej muzyki, której tak na prawdę prawie wogóle się nie słyszy! uważam że przydało by się dużo mocniejsze uderzenie gitar!
jeśli chodzi o koncept..hmm tu wyraźnie widać ze copolla conajmniej od połowy filmu zaczyna się gubić, sama tak na prawdę nie wie co che pokazać, jaką marię antoninę przedstawić! tak jakby na koniec zabrakło jej czegoś..wydaje mi sie ze w pewnym momencie straciła pewność co do swojej wizji,nie wiem..tak jakby przestraszyła się czegoś kręcąc ostatnie sceny.takie jest moje odczucie.
film nie jest najgorszy... najgorsze jest to ze na prawdę miał potencjał< mowa o pomyśle>, ktory został zmarnowany...

Shedao_Shai

rain87_2

ups...strasznie przepraszam ale coś mi komp nawala:)

skt84

bladooka85 - jak smiesz stawiac angeline w jednym rzedzie z diaz??

użytkownik usunięty
skt84

Może brzydka, może nie, kwestia gustu. Ale typ urody ma taki, że z powodzeniem może wcielać się w postacie z minionych epok.

może tak porozmawiajmy o czymś wiecej niż uroda kirsten?:)

ocenił(a) film na 10
skt84

Co ty mówisz, czy ty wogóle masz gust? Kirsten jest piękną, młodą aktorką. Moim zdaniem zagrała wspaniale w tym filmie, a niedopatrzenia...
To reżyser powinien zadbać o takie rzeczy

ocenił(a) film na 5
gagunia

Ja jej nienawidze, jakoś jej znieść nie mogę, ale akurat do tego filmu jakoś pasowała, chodziasz nie twierdze że wolałabym na jej miejscu kogs innego.

skt84

a ja jestem przeciwnego, niż autorka postu, zdania. Kirsten Dunstzagrała wyśmienicie i dopiero w tym filmie zauważyłam jaka jest piękna. według mnie wybrali idealną aktorkę do tej roli.

ocenił(a) film na 1
edith_86

Jestem "autorem" postu ;) Skoro twierdzicie, że to kwestia gustu myślę, że Polacy mają dobry guścik bo widzę, że większość podziela moje zdanie na temat jej urody. W sumie to jest temat o urodzie i grze tej autorki i rzeczywiście tylko w w "wywiadzie z wampirem" zagrała dobrze ale mimo wszystko jest dla mnie przeciętna. W sumie to przy tym płaczku spidermanie to jeszcze nie jest taka zła. ale gdyby spajdiego zagrał ktoś bardziej przebojowy była by w cieniu.

skt84

Kirsten jest genialną aktorką.
Gdyby nie umiała grać, to nie zrobiłaby takiej kariery.
I jest ładna, więc nie wiem o co Ci chodzi.
Hmm... zazdość?:>

Aneta_xD

Kirsten jest wspaniałą, utalentowaną, przepiękną aktorką. I tyle.