PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=143515}

Maria Antonina

Marie Antoinette
2006
6,5 61 tys. ocen
6,5 10 1 61277
6,5 28 krytyków
Maria Antonina
powrót do forum filmu Maria Antonina

czytałem dużo wypowiedzi dziewczyn na tym forum i wielu ten film się podoba. do mnie ten film nie trafił, momentami śmieszny, momentami podobał mi się klimat, ale ogólnie przeciągnięty i nużący. rozumiem, że autorce obrazu zapewne chodziło o pokazanie natury i myśli marii antoniny, a nie o nakręcenie filmu historycznego, tak więc podnoszę trochę moją ocenę za podjęcie próby przeniesienia problematyki poruszanej w obecnych czasach do XV wieku, no i za klimatyczne zakończenie.

GxZas

Maria Antonina ur. 2 listopada 1755 zm.w 1793 Czy nadal uważasz że podnosisz ocenę za:"podjęcie próby przeniesienia problematyki poruszanej w obecnych czasach do XV wieku, no i za klimatyczne zakończenie." W XV wieku Francją rządziła
dynastia Walezjuszów a dokładniej:
* Karol VI Szalony (1380-1422), syn
* Karol VII (1422-1461), syn
* Ludwik XI (1461-1483), syn
* Karol VIII (1483- 1498), syn
To tylko tak na przyszłość żebyś nie popełniał błędów. I sprawdzał wszystko zanim coś napiszesz.

ocenił(a) film na 6
revo_lver

ano pomyliłem lata, moja wina... ale to nie zmienia faktu, że wysiłek reżyserki zostaje podobny, tak więc prostuję

"podnoszę trochę moją ocenę za podjęcie próby przeniesienia problematyki poruszanej w obecnych czasach do XVIII wieku, no i za klimatyczne zakończenie."

i wszystko jasne