film slaby nudny i dlugi! zbytni to sie w nim nie dzieje i do tego muzyka fatalnie dobrana nie pasujaca juz calkowicie do akcji. Zdecydowanie najgorszy film Sophie.
Muzyka cóż to kwesta gust, przyznam muzyka jest niekonwecjonalna. Ale co wg Ciebie jest tam nudne? Wiadomo o czym może być film opowiadający hist. królowej Francji, wystarczy przypomnieć sobie lekcje historii
Faktycznie jest beznadziejny!!! i te błędy. Tragedia. Dawno sie tak nie wynudzilam.
zgadzam się z tobą. Beznadziejny film. Muzyka pasuje wprawdzie do "dworu", ale jest wkurzająca przez cały ten film
przeczytajcie, naprawde warto, może komuś nakreśli o co naprawde chodzi w tym filmie, bo nie jest to z pewnocią hollywoodzka sperprodukcja historyczna i nie miał nią być. Wywiad z Sofią, który wiele tłumaczy, tym szczególnie do których samo nie dochodzi plus recenzja.
http://www.film.org.pl/prace/maria_antonina.html - recenzja
http://www.chud.com/index.php?type=interviews&id=7852 - wywiad
pozdrawiam
m.
p.s. trochę się już filmem oraz biografią panny Toinette zajmuje i nie znajduję tam błędów karygodnych czy tak strasznie rzucających się w oczy. Formalnych brak, natomiast historycznych, więc jest pare niedomówień, jednak jest to naturalne przy filmie który jako taki nie jest w stanie pomieścić całej,przebogatej biografii bohaterki.
Byłabym wdzięczna za podanie jakiś konkretnych przykładów Veronica, by móc podyskutować.
pozdrawiam
Moim zdaniem pomysł z muzyką był niekonwencjonalny, ale sprawdził się. Pomimo że stanowiło to dość ryzykowne połączenie z treścią filmu to 'nic się nie gryzło'. :) A film rzeczywiście był trochę nudnawy.
ale to chyba nie miała być biografia tylko raczej taka dość luźna wariacja na temat Marii Antoniny oparta jednakowoż na faktach -.-
a z ta muzyką mile mnie zaskoczyli, ciekawie wyszło i wcale się - o dziwo! - nie gryzło. i może to nie był najlepszy film jaki widziałam, zdecydowanie przereklamowali go i porozdmuchiwali, ale był całkiem niezły i ja osobiście nie nudziłam się ani chwili - akcja jest wartka,płynna,interesująca.
się czepiacie i tyle :P