PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=143515}

Maria Antonina

Marie Antoinette
2006
6,5 61 tys. ocen
6,5 10 1 61277
6,5 28 krytyków
Maria Antonina
powrót do forum filmu Maria Antonina

film slaby nudny i dlugi! zbytni to sie w nim nie dzieje i do tego muzyka fatalnie dobrana nie pasujaca juz calkowicie do akcji. Zdecydowanie najgorszy film Sophie.

elguitar_2

Muzyka cóż to kwesta gust, przyznam muzyka jest niekonwecjonalna. Ale co wg Ciebie jest tam nudne? Wiadomo o czym może być film opowiadający hist. królowej Francji, wystarczy przypomnieć sobie lekcje historii

ocenił(a) film na 1
elguitar_2

Faktycznie jest beznadziejny!!! i te błędy. Tragedia. Dawno sie tak nie wynudzilam.

veronica_9

jakie błędy?? historyczne czy formalne??

elguitar_2

zgadzam się z tobą. Beznadziejny film. Muzyka pasuje wprawdzie do "dworu", ale jest wkurzająca przez cały ten film

patka27

NUUUDA ciagnaca sie jak flaki z olejem. Kirsten czy jak jej tam - oblesna.

elguitar_2

przeczytajcie, naprawde warto, może komuś nakreśli o co naprawde chodzi w tym filmie, bo nie jest to z pewnocią hollywoodzka sperprodukcja historyczna i nie miał nią być. Wywiad z Sofią, który wiele tłumaczy, tym szczególnie do których samo nie dochodzi plus recenzja.

http://www.film.org.pl/prace/maria_antonina.html - recenzja

http://www.chud.com/index.php?type=interviews&id=7852 - wywiad

pozdrawiam
m.

p.s. trochę się już filmem oraz biografią panny Toinette zajmuje i nie znajduję tam błędów karygodnych czy tak strasznie rzucających się w oczy. Formalnych brak, natomiast historycznych, więc jest pare niedomówień, jednak jest to naturalne przy filmie który jako taki nie jest w stanie pomieścić całej,przebogatej biografii bohaterki.
Byłabym wdzięczna za podanie jakiś konkretnych przykładów Veronica, by móc podyskutować.
pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
elguitar_2

Moim zdaniem pomysł z muzyką był niekonwencjonalny, ale sprawdził się. Pomimo że stanowiło to dość ryzykowne połączenie z treścią filmu to 'nic się nie gryzło'. :) A film rzeczywiście był trochę nudnawy.

ocenił(a) film na 5
OLbi

zgadzam się strasznie kiepska a'la biografia... naciągane 5/10

ocenił(a) film na 6
EXPERIENCE

ale to chyba nie miała być biografia tylko raczej taka dość luźna wariacja na temat Marii Antoniny oparta jednakowoż na faktach -.-
a z ta muzyką mile mnie zaskoczyli, ciekawie wyszło i wcale się - o dziwo! - nie gryzło. i może to nie był najlepszy film jaki widziałam, zdecydowanie przereklamowali go i porozdmuchiwali, ale był całkiem niezły i ja osobiście nie nudziłam się ani chwili - akcja jest wartka,płynna,interesująca.
się czepiacie i tyle :P

elguitar_2

prawie zasnełam na tym filmie;/nudny jak szlag...taki naciągany..jak dla mnie 4/10