PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=534}

Marsjanie atakują!

Mars Attacks!
1996
5,5 127 tys. ocen
5,5 10 1 126652
5,8 36 krytyków
Marsjanie atakują!
powrót do forum filmu Marsjanie atakują!

ludzie widze, ze tutaj zaszlo calkowite nieporozumienie, film nie jest na powaznie i sie nie wysila zeby tak bylo. czytam recenzje (jedyna na tej stronie) gdzie do licha masz jakies niesamowite efekty specjalne? jak sa, to sa kiczowate jak wiekszosc filmow o takiej tematyce z lat 50-tych. film jest jedny wielkim smiechem w twarz producentow filmowych, hollywood oraz samych amerykanow. jezeli ludzie nie potraficie tego dostrzec, to ja wam na prawde wspolczuje. jesli ktos ogladal ten film jako pierwszy z burtonowskiej serii to mogl sie pomylic i zagubic po drodze. ale jakim cudem taki film ma ocene troszke powyzej 6. juz nawet "droga bez powrotu" lub "pila" ma wyzsza ocene. ludzie prosze... nie moge. jestem zdruzgotany.

ocenił(a) film na 6
bornstubborn

Może dlatego ze Droga bez powrotu to horror, Piła to thriller a Marsjanie atakuja to komedia... I tych filmów jak bys mial troche pojecia to bys ze soba porównywał... Filmy powinno sie oceniac w granicy ich gatunku a nie całego kina...

użytkownik usunięty
bornstubborn

każdy reżyser ma prawo do zrobienia swojej, ze tak to powiem, własnej wersji ataku kosmitów. a tim burton musiał ten film zrobić wbrew sobie, zrobił go na potrzeby producentów. ale nie narzekam, mnie się podobał. jak każdy film Tima, zresztą;]