PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=389597}

Martwa dziewczyna

Deadgirl
2008
4,4 10 tys. ocen
4,4 10 1 10365
6,0 6 krytyków
Martwa dziewczyna
powrót do forum filmu Martwa dziewczyna

Czegoś takiego chyba jeszcze nie widziałam.. Historia dość.. Hym.. Może powiem tak , z tej
historii mogłoby być coś naprawdę dobrego , ale jednak ludzi pracujący przy tym filmie nie
podołali. Mały spoiler : Dziewczyna znaleziona w piwnicach czy tunelach starego
psychiatryka.. Uważam , że akcja mogłaby się toczyć naprawdę ciekawie. Zabrakło mi
wyjaśnienia , skąd się tam wzięła , co jej się stało , dlaczego "Martwa dziewczyna/Zombie"
znajduje się w takim miejscu ? No cóż.. Niestety scenarzysta i reżyser nie podołali. Film na
bardzo niskim poziomie. Wszystko kręci się wokół erotycznych scen z dziewczyną. Bez
większej akcji. Nie podoba mi się..

ocenił(a) film na 5
GunInHand

Moim zdaniem to, że nic nie jest wyjaśnione jest akurat najlepszym aspektem tego filmu, choć dla smaczku mogłyby być dodane pewne wskazówki w laboratorium. Gdyby dużo lepszy scenarzysta miał opowiedzieć dokładnie tę samą historię, to film mógłby być jednym z lepszych tego typu. Ale niestety historia jest zepsuta elementami typowo nisko-budżetowymi, czyli głupie pokazywanie "miłości" (mogłoby być mniej nachalne, mindfck na końcu i tak byłby niezły), czy teksty typu "ta dziura jest moja" (po tym jak pokazywał dziury postrzałowe jednoznacznie sugerując, że można w nie zapinać; skrajnie głupi motyw).