PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=389597}

Martwa dziewczyna

Deadgirl
2008
4,4 10 tys. ocen
4,4 10 1 10365
6,0 6 krytyków
Martwa dziewczyna
powrót do forum filmu Martwa dziewczyna

masakra od dawna nie oglądałam gorszego filmu.Cały cas czekałam aż sie rozkręci.Aż cokoliwek sie wyjaśni.Praktycznie przez cały czas "rżną" kobiete która nie wiadomo czym jest.Czy żyje czy nie żyje i dlaczego żyje kiedy powinna już nie życ.Jest brudna wstrętna i agresywna.I ta niezwykle "romantyczna" końcówka.No paranoja.Ni to horror ni komedia.Nie wiadomo czy sie śmiać czy płakać z podobnej głupoty.Fuj obrzydlistwo i nie wiem jak inni ale jak dla mnie ten film nie ma żadnego przesłania.Chyba jedynie pokazuje jakie głupie pomysły na filmy mogą mieć ludzie.A ocena jak na taki gniot jest stanowczo za wysoko

ocenił(a) film na 3
moniqamit

Zgadzam się z każdym zdaniem...

moniqamit

(...) masakra (...) - niekoniecznie, są zdecydowanie gorsze produkcje od "tego" filmu

ocenił(a) film na 8
moniqamit

Przesłanie nie koniecznie musi być zawsze wypisane na końcu filmu, drukowanymi literkami.
Ja po obejrzeniu filmu miałam mieszane uczucia, ale po przemyśleniu paru spraw i przeczytaniu paru ciekawych wypowiedzi na temat filmu, zrobiło mi się wstyd że tak płytka jestem. Jeśli uważasz ,że film jest bez przesłania i pokazuje jedynie "rżnięcie" kobiety, to radzę pomyśleć o filmie innej perspektywy.
Np. masz z jednej strony coś łatwego, przystępnego, dostępnego bez wysiłku i zarazem pożądanego przez wielu ludzi. Masz do wyboru uczciwość i zrezygnowanie z tego lub uciechy i odrobina kłamstw. Film pokazuje nasze słabości i niepohamowane instynkty, które z całą pewnością można nazwać zwierzęcymi.
Pozdrawiam, eilinela.

eilinela

Cóż, są tacy spece, co w gównianym filmie doszukają się drugiego dna ;)