No jestem zaskoczona! :)
Taki film można nazwać prawdziwym horrorem, wiadomo że czego by nie było i tak będziecie
krytykować, wasza sprawa
Ale jak dla mnie 10/10
Prawdziwy horror to był w Liście Schindlera, a tutaj cukierek owinięty w kolorowy papierek, a po rozwinięciu niesmak pozostał.
Szkoda ... a takie bym miał udane zakupy w Biedronce, trudno najlepszym wpadki zdarzają się jak np. reżyserowi kopii Martwego zła no.1
Jak najbardziej szanuje i również swoją opisałem. Jakby wszyscy byli 1 pokroju i sobie przyklaskiwali do wszystkiego, to Jacka i Zosi zapewne na tym świecie było nie było.
Tak naprawde to w niczym w tym że może wcześniej powstało wiec było pierwsze jak w wyścigach.
Masz na myśli armie ciemności?Tak ale to komedia....Jak już porównywać do którejś czesci nowego Evil Deda to tylko do tego najstarszego Matwego zła z osiemdziesiątego któregoś tam.
W pełni się zgadzam z postem.. dawno już nie było tak dobrego horroru, 10 ode mnie też poleciała. Ciekaw jestem czy powstania nowa Armia Ciemności w tej konwencji.
Widze ze jestes swiezo po EVIL DEAD... Mam do ciebie kilka pytan: 1)jak twe odczucia w porownaniu tej wersji z wersja z 81 roku? Nie brakowalo tam kogos ala ASH? 2)czy na koncu filmu pojawia sie BRUCE CAMPBEL i mowi GROOVE czy to sciema? 3)czy wersja ktora ogladalas tez byla mocno pocieta i wiele scen ze zwiastunu pocieli???
Ja może odpowiem, wersja z 2013 to czysty horror w pełni znaczenia tego słowa, nie ma tak jak w oryginalne żadnych śmiesznych scen ani nie jest w żaden sposób groteskowy, jako, że to remake to ma wiele nawiązań do oryginału, Asha nie ma ale nie brakuje go w filmie (jest po napisach podobno, choć ja wyszedłem i nie dane było mi tego zobaczyć, tutaj można zobaczyć tą scenę http://www.youtube.com/watch?v=ZD7VoXqPLxg ), nie wiem niestety czy ta wersja jaką oglądałem była pocięta czy nie, bo trailer widziałem dość dawno, natomiast film jest dobrze zmontowany z świetną muzyką i dobrą historią, jeden z najlepszych horrorów ostatnich lat, wart zobaczenia w kinie na pewno.
Dziekuje za ten link... co do orginalnego EVIL DEAD to kilka tygodni temu znow po latach go sobie w spokoju obejzalem i nie ukrywam bardziej go wole od EVIL DEAD2 glownie dlatego ze EVIL DEAD jest na powaznie i prawie wcale nie ma glupich wstawek komediowych jak w EVIL DEAD2... A powiedz mi w nowej wersji tez jest tak rewelacyjnie ukazany jak w starej wersji ryk opetanych? W starej wersji az mi ciary do teraz przechodza jak slysze ryk demona jak mu srubokretem stope przebito a potem sztylet w plecy... PS.NA KONIEC NAPISZE TOBIE TAKIE CIEKAWOSTKI O KTORYCH MOZE NIE SLYSZALES: 1 ALVAREZ MOWIL ZE JESLI JEGO REMAKE SIE LADNIE ZWROCI I SPORO ZAROBI W KINACH TO ZABIERA SIE ZA CZESC 2... 2 A TO POWINNO CIE SZCZEGOLNIE ZACIEKAWIC... SAM RAIMI TAK SIE NAKRECIL POWROTEM DO TEMATU EVIL DEAD ZE WKROTCE ZABIERA SIE ZA ARMIE CIEMNOSCI2 I BANKOWO MA GRAC BRUCE CAMPBEL JAKO ASH... AKCJA MA SIE DZIAC 20 LAT PO ZAKONCZENIU ARMII CIEMNOSCI JAK ASH BLAKA SIE PO SWIECIE PRZYSZLOSCI...Niezle co???
A skąd masz te info?Ja coś słyszał żę ma być armia 2 i evil dead 2 new a potem jakiś film co się wiążą te dwa ale to tylko spekulacje i tak ze 3 lata minie najwcześniej za nim wejdzie do kin nasz upragniony Evil Dead cztory
O ARMI CIEMNOSCI2 Sam Raimi opowiadal w wywiadzie ze wkrotce sie za to zabiera a o tym ze nowy EVIL DEAD doczeka sie CZESCI 2 bylo wiecej niz pewne. Film niezle jak na ten gatunek filmowy zarabia budzet filmu zwrocil sie juz kilkakrotnie wiec na 90% Alvarez zabierze sie za kontynuacje. Ale nie ukrywam ze bardziej mnie ciekawi ARMIA CIEMNOSCI2
Aaaa Armia Ciemności DWA chociaż pewnie bedzie musiał uciec się do kilku chwytów żeby mimo wszystko przyciągnąć ludzi do kin.....Stawiam na gwiazdorską obsade myśle znajdzie sie paru aktorów ktorzy nawet za darmo by chcieli w tym zagrać.......A odbiegając od tematu to końcówka krainy Oz ostatni film Raimiego to żywo przeniesiona z Armi Ciemności jakaś badziewna bitwa i wogule ....