Zastanawia mnie tak niska ocena tego filmu.. Jestu tu prawie wszystko co kto potrzebuje. Jest coś
dla fana napięcia oraz jest coś dla fana obrzydliwości. W prawdzie momentami troche za duża
masakra, ale film jest bardzo dobry. Dawno się tak nie bałem, a lubię horrory i przestraszyć mnie
takim filmem trudno. Widze, że filmweb zdominowany jest przez... sam nie wiem, bo dobre filmy
są ocenianie nisko (jak ten), a kiepskie wysoko.. Jeśli chodzi o mnie: Bardzo dobry film. Polecam
osobom lubiącym tematyke demonów, egzorcyzmów i opętań :) 9/10
Moim zdaniem film kiepski nudzilam sie jak nie wiem , fabula tez jak dla mnie kiepska , nawet nie obejrzalam do konca bo juz nie moglam , jesli ktos chce sie bac to polecam raczej "Obecnosc" milion razy lepsza od tego gniota .
Obecność owszem genialna, najlepszy horror jaki widziałam ale mimo to jeśli chodzi o Martwe Zło to odczuwam to samo co założyciel tematu. Były momenty że podskoczyłam i przez cały czas czułam napięcie. Naprawdę film mi się bardzo podobał :) Ale to tylko taka moja opinia ^^
Bez rewelacji ten film, niby nie jest tak źle, jednak czegoś zabrakło w nim.Historia oki ale taka jak inne, wątek z psychoprzyjacielem, który uwolnił zło dość zabawny :)
Zgadzam się kolego w 100% film jest bardzo dobry byłem na nim w kinie i nie załuje tego W ogóle było super.
Dlaczego tak nisko? - moim zdaniem film jest słaby i niesamowicie przewidywalny. Ja się na nim nudziłem. Nic nowego, nic strasznego. Parę krzywych mord, i "demonicznych" głosów nie przerażają mnie za bardzo i wszystko to jest pokazane w jednym trailerze. Gdyby film trwał 20 min to mógłby być ciekawszy. Niestety trwał półtora godziny. Ja osobiście nie polecam ani nie odradzam. Film jak film, obejrzeć można ale nie ma co oczekiwać od niego wiele. Ja daję 4 co wg filmweb-u znaczy "ujdzie" i też jest takie moje zdanie.
a mi sie nie podobal bo byl ohydny, momentami robilo mi sie niedobrze, choc z reguly uwielbiam horrory... szkoda...
Przestraszyć trudno i panikowałeś na remake'u martwego zła? Zaprzeczasz sam sobie.
Obejrzysz parę horrorów może zrozumiesz jak one powinny funkcjonować i przestaniesz się bać pierwszego z brzegu.
Nie przesadzaj każdy może bać się tego czego chcę. Ja również oglądałam już mnóstwo horrorów a mimo to oglądając Martwe Zło bałam się, co w tym dziwnego? Nie możesz czepiać się kogoś że boi się tego akurat filmu.
Czepiam się głupot pisanych na temat kiepskiego filmu przez osobą, która udaje kogoś kim nie jest. Nic więcej.
Chodzi mi o to że bez przerwy mówisz źle o tym filmie a mi np się on podobał. Każdy może mieć swoje zdanie więc nie czepiaj się gościa że film mu się podobał
Przeczytaj jeszcze raz co napisałem i postaraj się zrobić to ze zrozumieniem:)
Podoba się to niech się podoba, ale śmieszy to, że każdy kto obejrzałem 50 horrorów czuje się od razu wielkim znawcą, który wie co dobre. Choć od razu widać, że tak nie jest.
Według mnie nikt nie powinien być określany znawcą, ponieważ ludzie są różni i ten "znawca" może uznać że film był głupi a ktoś inny że genialny.
Powiem szczerze, nie wiem już o czym ja z tobą rozmawiam
Nie jestem jakimś znawcą horrorów ale wydaje mi się że dawno nie było w kinie filmu z takimi scenami gore jak w Evil Dead. Cała reszta to już typowy banał gatunki. Domek w lesie, grupka młodych ludzi wyżynana po kolei ...
Za te sceny gore dam 4, chociaż oglądając je to twarz mi się wykrzywiała ni to ze śmiechu nie to z obrzydzenia ;]
Dobry horror tez może mieć fabułę np Przypadek 39 moim zdaniem bardzo dobry.
Przypadek 39 fajny film, ale nie straszny. Według mnie Sinister jest bardzo dobrym horrorem :)
To jest remake. Więc czego się spodziewać ? Jeśli ktoś widział oryginał to raczej nie spodziewał się cudów i nowatorskiej fabuły, zwłaszcza że Martwe Zło w pierwotnej wersji było kręcone w 1981..... Jak dla mnie spoko, bać się nie bałam, bo wiedziałam co się będzie działo, ale sceny gore nakręcone fajnie i ciekawie przeniesione z 81 na wersję 2013 ;)